Arbeider (31) gewond na val in vier meter diepe betonnen liftkoker in Torhout

De man moest door het RED-team van de brandweer bevrijd worden. © JH
Redactie KW

Een Poolse arbeider van 31 jaar is maandagnamiddag gewond geraakt bij een arbeidsongeval in een betonbedrijf in Torhout. De man viel in een vier meter diepe betonnen prefab liftkoker en moest door het RED-team van de brandweer bevrijd worden.

Het arbeidsongeval gebeurde maandagmiddag rond 16.30 uur in de Beekstraat in Torhout. Dat is de nieuwe industriezone langs de Roeselaarseweg. Een Poolse arbeider van 31 jaar die in de regio verblijft was aan de slag in een betonverwerkend bedrijf. Hij was bezig aan een betonnen prefab liftkoker toen hij boven plots een verkeerde beweging maakte en achterover viel in de ruimte. De man kwam daarbij een viertal meter lager terecht.

RED-team opgeroepen

Gelukkig zag een collega alles gebeuren en kon die de hulpdiensten verwittigen. Een ziekenwagen snelde ter plaatse, maar de ambulanciers konden de man onmogelijk uit de diepte bevrijden. Het slachtoffer stelde het evenwel vrij goed waardoor er geen MUG-dienst ter plaatse hoefde te komen. Wel werd het RED-team van de brandweer ter plaatse geroepen om de man met gespecialiseerd materiaal uit de liftkoker te halen. Hij werd daarna voor verzorging naar het ziekenhuis van Torhout gebracht. De man verkeert niet in levensgevaar. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. Of het arbeidsauditoraat een onderzoek zal starten is nog niet duidelijk. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier