Gemeente zoekt adoptanten die kinderen in armoede financieel willen ondersteunen

Een delegatie van het schepencollege en van IML Verstraete stelden 'AanZet in Maldegem' voor. © LV
Redactie KW

Met haar project ‘AanZet in Maldegem’ gaat de gemeente Maldegem op zoek naar financiële steun om de schoolkosten van Maldegemse kinderen in armoede te helpen betalen. Bedrijven, serviceclubs, verenigingen en particulieren kunnen via dit project een Maldegems kind in armoede financieel adopteren.

Onderzoek heeft aangetoond dat er in Maldegem ongeveer 300 kinderen in armoede leven. Het schepencollege (Open VLD, N-VA en de Merlaan) heeft bij zijn aanstelling begin 2019 aangekondigd dat het van de bestrijding van armoede in de gemeente een kerntaak zou maken.

Dit weekend stelde het schepencollege samen met de directie van IML Verstraete, die mee het peterschap van het project op zich neemt, ‘AanZet in Maldegem’ voor.

Het Maldegems project is te vergelijken met het Foster Parents Plan maar dan op lokaal niveau. Met een jaarlijkse storting van 300 euro kan een Maldegems kind (tot de leeftijd van 16 jaar) financieel geadopteerd worden. Het zijn maatschappelijk werkers van het OCMW die de dossiers van de kinderen in armoede beheren. Zij zorgen ervoor dat de 300 euro gebruikt wordt voor het betalen van schoolkosten (kledij, voeding en schoolgerief) van het financieel geadopteerd kind.

Overeenkomstig de wet op de bescherming van de privacy weet het kind niet door wie het financieel geadopteerd is en weten de adoptanten ook niet welk Maldegems kind zij financieel hebben geadopteerd. Jaarlijks krijgen de adoptanten van de maatschappelijk werkers tweemaal een verslag waarin onder meer vermeld wordt waaraan hun geld werd besteed.

De komende weken gaat de gemeente Maldegem op zoek naar kandidaat-adoptanten. Meer informatie over het project is terug te vinden op www.AanZetinmaldegem.be.

(LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier