N314 voor tien maanden dicht

Redactie KW

Op maandagmorgen 2 maart startten de werken voor de heraanleg van de N 314 tussen Mesen en de Vier Koningen, op de grens Wijtschate/Waasten. De weg krijgt een betonverharding, van hetzelfde type als de N 314 tussen Mesen en Nieuwkerke.

Alle doorgaand verkeer op deze relatief druk bereden as zal zowat tien maanden lang onmogelijk zijn, want de werken duren officieel tot eind december en dan zal de winter nog niet te veel spelbreker mogen zijn.

De N 314 fungeert in het verkeersplan Heuvelland/Mesen als doorvoeras voor zwaar verkeer, van of naar de expresweg N 58 (Geluwe-Armentières). Al dat zware verkeer wordt nu omgelegd via de N 336 (Rijselseweg) en N 365 (Ieperstraat) op het grondgebied Wijtschate en Voormezele. Hiertoe wordt op de N 365 al die tijd het verbod op zwaar doorgaand verkeer opgeheven tussen de rotonde Sint-Elooi en de Ieperhoek in Mesen. Ook het op- en afrijdend verkeer naar het slachthuis Covameat, dat langs de N 314 gelegen is, moet langs deze weg.

Er zal streng toegezien worden op het naleven van deze voorgeschreven omlegging, want in dorpskom van Mesen wil men geen overlast door vrachtwagens die een andere route zouden kiezen en daarbij het doorrijverbod voor zwaar verkeer aan hun laars zouden lappen. (JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 6 maart 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.