Monitoren Speelodroom glijden 1.050 keer van glijbaan Villa Vanthilt

Redactie KW

Dinsdagnamiddag gingen de monitoren van Speelodroom, de Roeselaarse speelpleinwerking, de uitdaging aan om in een uur tijd 1.000 keer van Marcels glijbaan te glijden. Dat lukte, zo verzamelde de werking ongeveer 2.500 euro voor de actie 12-12 die zich inzet tegen de hongersnood in Afrika.

Toen bekend werd dat de Villa van Marcel Vanthilt in Roeselare zou kamperen, staken de monitoren de koppen bij elkaar voor een leuk initiatief. “De glijbaan is de grote gemeenschappelijke factor. We besloten om een filmpje in elkaar te steken en via verschillende kanalen de aandacht van de productie te trekken. Met succes, ons filmpje werd live getoond en de uitdaging werd aanvaard”, vertelt Koen Verledens, coördinator van de speelpleinwerking.

Dinsdagnamiddag was het dan zover. “Vooraf berekenden we dat er om de drie seconden iemand naar beneden moest glijden. Via diverse tests gingen we ook na welke kledij het best gleed: een oude trainingsbroek bleek ideaal. Met ongeveer 40 monitoren slaagden we erin om in minder dan een uur tijd 1.050 keer te glijden. We verzamelden ook 2.461,54 euro voor het goede doel.”

(TD)

Alles over Villa Vanthilt in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.