Minister Dalle haalt eerste nieuwe De Krant van West-Vlaanderen van de persen

Burgemeester van Roeselare Kris Declercq en Vlaams minister van Media Benjamin Dalle mochten de nieuwe De Krant van West-Vlaanderen als eerste doorbladeren. © Olaf Verhaeghe
Olaf Verhaeghe

Ze is er! Dé Krant van West-Vlaanderen is er! Kersvers Vlaams minister van Media Benjamin Dalle heeft donderdagmiddag het allereerste exemplaar van de volledig vernieuwde De Krant van West-Vlaanderen uit de drukpers geplukt.

Benjamin Dalle (37) woont in Brussel, maar is afkomstig uit Damme. Als Vlaams minister van Media is hij de geknipte persoon om de volledig vernieuwde De Krant van West-Vlaanderen voor te stellen. Donderdagmiddag kwam hij op bezoek op de redactie RSL. Na een gezellige rondleiding en een gesprek met redactiedirecteur Pascal Kerkhove en de nieuwe hoofdredacteur Bart Casteleyn, dook de minister samen de gigantische drukkerij van Roularta in waar hij het allereerste exemplaar van De Krant van West-Vlaanderen doorbladerde. Ook burgemeester van Roeselare Kris Declercq, Roularta-ceo Xavier Bouckaert en Stefaan Vermeersch, algemeen directeur van De Krant van West-Vlaanderen gingen mee op zoek naar de eerste nieuwe krant.

Lees verder onder de video

Minister van Media Benjamin Dalle bracht donderdagmiddag een bezoekje aan de redactie RSL.
Minister van Media Benjamin Dalle bracht donderdagmiddag een bezoekje aan de redactie RSL.© Olaf Verhaeghe

Opvallend, de eerste vraag die minister Dalle met de glimlach stelde: “Er staat toch wel iets van Damme, zeker?” De minister bladerde vol enthousiasme door de nieuwe provinciale katern, de lokale editie van het Brugsch Handelsblad en het nieuwe KW Weekend. “Het ziet er fantastisch uit”, zei de minister. “Het is heel mooi om te zien hoe je in één krant zowel het provinciale als het lokale niveau met elkaar verbindt. Bovendien is De Krant van West-Vlaanderen ook ideaal voor élke West-Vlaming, zowel binnen als ver buiten de provincie.”

Even poseren voor een fotootje met de cover van De Weekbode.
Even poseren voor een fotootje met de cover van De Weekbode.© Olaf Verhaeghe

Met dank aan team

Pascal Kerkhove, redactiedirecteur, voelt niets dan trots. “En dat mag. Meer dan ooit. We hebben een prachtige nieuwe Krant van West-Vlaanderen. We hebben vijf mooie en ijzersterke lokale kranten. We hebben een schitterend vernieuwd magazine KW Weekend. Én we hebben een vernieuwde website. De Krant van West-Vlaanderen wordt zo de eerste hybride krant van Vlaanderen: elke dag online en op vrijdag op papier.”

Xavier Bouckaert, Stefaan Vermeersch, minister Benjamin Dalle, burgemeester Kris Declercq, Peter Leroy en Pascal Kerkhove stellen trots De Krant van West-Vlaanderen voor.
Xavier Bouckaert, Stefaan Vermeersch, minister Benjamin Dalle, burgemeester Kris Declercq, Peter Leroy en Pascal Kerkhove stellen trots De Krant van West-Vlaanderen voor.© Olaf Verhaeghe

Hoofdredacteur Bart Casteleyn is alvast erg tevreden over de eerste nieuwe krant. “Ik hoop dat elke West-Vlaming morgenochtend naar de gazettenboer gaat om eens te proeven van het harde werk van ons hele team. Niet alleen van de mensen op de redactie maar ook van de inspanningen van de meer dan 400 lokale medewerkers in onze provincie”, zegt hij.

Minister Dalle en burgemeester Declercq in gesprek met opiniërend hoofdredacteur Jan Gheysen.
Minister Dalle en burgemeester Declercq in gesprek met opiniërend hoofdredacteur Jan Gheysen.© Olaf Verhaeghe

Chef Regio Jan Degoe toonde kort hoe ook de website in een nieuw jasje werd gestoken.
Chef Regio Jan Degoe toonde kort hoe ook de website in een nieuw jasje werd gestoken.© Olaf Verhaeghe

Op zoek naar het Damse nieuws.
Op zoek naar het Damse nieuws. “Dat is de kracht van De Krant van West-Vlaanderen: hyperlokaal én provinciaal in één krant. Interessant voor elke West-Vlaming, binnen of buiten de provincie”, klonk het bij minister Benjamin Dalle.© Olaf Verhaeghe

Ook nieuwsgierig naar al dat nieuws? Op onze vernieuwde website krijg je al een voorproefje, vrijdag ligt De Krant van West-Vlaanderen in de winkel en in de bus bij al onze abonnees.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.