Stikstofdecreet vanaf nu van kracht

© Reuters
Redactie KW

Het stikstofdecreet is nu van kracht. Hiermee worden alle reductiemaatregelen om de hoeveelheid stikstof terug te dringen voor het eerst in de geschiedenis van Vlaanderen juridisch verankerd.

Omgevingsvergunningsaanvragen zullen na 23 februari volgens het nieuwe beoordelingskader gewikt en gewogen worden. Dat laat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weten. 1.599 lokale omgevingsambtenaren en beleidsverantwoordelijken, adviesinstanties, MER-deskundigen en organisaties in de sectoren omgeving en landbouw namen deel aan een webinar over het decreet.

“Duidelijkheid voor iedereen”

Het decreet is de juridische verankering van de zogenaamde ‘Programmatorische Aanpak Stikstof (PAS)’, het stikstofakkoord dat de Vlaamse regering op 10 maart afsloot, wat ook al gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad. Het decreet bevat alle maatregelen om de uitstoot en neerslag van stikstof te verminderen, het flankerend beleid van 3,65 miljard euro om landbouw en natuur te verzoenen en de beoordelingskaders voor vergunningverlening.

Demir: “Duidelijkheid voor iedereen die boert en onderneemt in Vlaanderen, na 3 jaar stilstand in vele dossiers. Daar zorgt het stikstofdecreet en de publicatie van het Besluit in het staatsblad voor”.

Hier vind je alvast meer info. Toch nog vragen? Stel ze dan aan stikstof@vlaanderen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier