Stad Izegem investet 390.000 euro in materiaal en mensen voor groenonderhoud

Een heel team met nieuw materiaal staat ter beschikking van de groendienst. © David Demeyere
Wouter Vander Stricht

Met de lente voor de deur zet stad Izegem volop in op het groenonderhoud in de stad. Het investeert maar liefst 390.000 euro in materiaal en extra ondersteuning. Ook groenaannemer Krinkels haalt alles uit de kast voor een net, groen Izegem.

De stad kocht onder meer een onkruidborstelmachine, een zitklepelmaaier en heel wat extra bladblazers, snoei- en scheermachines aan. Schepen van groenbeleid Caroline Maertens: “Het verbod op het gebruik van pesticiden zorgt voor veel intensiever werk en vraagt meer personeelsinzet. Om onze medewerkers maximaal te ondersteunen kochten we heel wat extra materiaal aan en krijgen we opnieuw ondersteuning van groenaannemer Krinkels voor het groenonderhoud in de stad.”

Wijken en grote groenzones

Groenaannemer Krinkels versterkt de medewerkers van de stedelijke groendienst om het openbaar groen in Izegem nog beter te onderhouden. De medewerkers van Krinkels nemen het groenonderhoud in de wijken en grote groenzones voor hun rekening. Zij maaien het gras om de twee weken, telkens op woensdag, donderdag en vrijdag, op vaste tijdstippen zodat het duidelijk is voor de burgers. Krinkels stuur een ploeg met iemand die het gras maait, een ander die bosmaait en een derde persoon die met de bladblazer alles komt opruimen. Zo kunnen de eigen stadsmedewerkers zich nog meer toeleggen op het onkruidvrij houden van de stad, op het groenonderhoud in de kernen en langs invalswegen. De stad trekt voor deze versterking sinds 2020 jaarlijks 300.000 euro uit.

Maximaal elektrisch

Jonas Van Poelvoorde, regiomanager bij Krinkels: “Ook wij zullen alles uit de kast halen voor een goed onderhouden Izegem. Wij werken maximaal elektrisch. Dat is duurzaam, maar zorgt ook voor minder hinder voor buurtbewoners. Bovendien vermijden we zo ook heel wat uitlaatgassen van bijvoorbeeld bosmaaiers en bladblazers. Ons elektrisch materiaal kunnen we zelfs ter plaatse opladen door middel van een zonnepaneel op onze bestelwagen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier