https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

RVT De Boomgaard in Langemark neemt volkstuintjes in gebruik

© Op de foto zien we de genodigden, mensen van de vrijwilligerswerking en bewoners samen met de burgerlijke overheid die de tuint
Redactie KW

Het Langemarkse RVT De Boomgaard zorgcentrum gaat de groene toer op. Recent werden negen volkstuintjes ingeplant. Op vandaag zijn daar zes van in gebruik. Vrijdag vond de plechtige opening plaats.

“In 2013 haalde het OCMW van Langemark-Poelkapelle een Vlaamse subsidie binnen om volkstuintjes op te starten. Er werd beslist om de tuintjes aan te leggen in de tuin van woonzorgcentrum De Boomgaard. Intussen zijn de tuintjes afgebakend, de bankjes geplaatst en ook de kippen gearriveerd. Er zijn al 6 van de 9 percelen in gebruik” vertelt directeur Matthias Vanderhauwaert. “De volkstuintjes staan open voor alle inwoners van de gemeente Langemark-Poelkapelle. Met dit project willen we de inwoners van de gemeente en de zorgcentrum bewoners op een informele manier met elkaar kennis laten maken en op een ecologische manier leren tuinieren. Hiervoor krijgen we ondersteuning van de vzw Tuinhier.

Integreren binnen lokale gemeenschap

Tevens komen we hiermee tegemoet aan de beleidsdoelstelling om het woonzorgcentrum verder te integreren binnen de lokale gemeenschap. De mix van jong en oud, al dan niet met ervaring in tuinieren kan van de site van het woonzorgcentrum een plek maken waar het ook buiten aangenaam toeven is en waar nieuwe contacten worden gelegd. Dat het om een uniek project gaat, is ook andere organisaties niet ontgaan. Onder ander de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) toont een bijzondere interesse. Een gevolg hiervan is dat op 1 juli de burgemeesters van de plattelandsgemeenten en een vertegenwoordiging van de VLM een bezoek brengen. Voor het bezoek vonden wij het opportuun om de volkstuintjes officieel te openen op vrijdag 13 juni van 16 tot 18 uur,” besluit directeur Matthias Vanderhauwaert.

Het werd vrijdagavond vanaf 16 uur een soort open deur en inhuldiging van deze tuintjes, die ook een stuk beweging zullen teweeg brengen rond het zorgcentrum De Boomgaard. Deze open deur stond in het teken van Iran met allerhande lekkere hapjes bereid door het Iraanse duo Samager Mohammad Zaman Monfared en Mostafa Zakerie. Ze gingen alvast heel lekker binnen. Verder kwamen ook heel wat mensen op bezoek om de nieuwe tuintjes te aanschouwen. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten