Ruddervoorde krijgt boomgaard met 10-tal fruitsoorten

Woensdag 25 maart werd door de mensen van het Kringloopcentrum een boomgaard aangelegd in Ruddervoorde.

Joris Brone, Katrien Talloen en Luc Verkest

De aanplanting vindt plaats in de groene zones van het bedrijf, dat gelegen is in de Ter Luchtestraat. Het idee om een boomgaard aan te leggen komt voort uit de vroegere werkgroep ‘Gezondheid’. Naast de programma’s ‘rookstop’, ‘gratis pedicure’, ‘gezond ontbijt’ en ‘fruit op de werkvloer’, wil men met deze boomgaard de betrokkenheid bij het personeel vergroten. “Ook beogen we een meerwaarde te creëren bij de tewerkstelling van mensen, het verlagen van de ecologische voetafdruk, alsook het aantrekkelijker maken van het bedrijfsterrein en hierdoor meewerken aan een positieve uitstraling van het industriegebied”, wist Joris Brone te vertellen.

Elke afdeling draagt het ‘peterschap’ over een boom en kan de oogst aan elkaar uitwisselen. Daar de gemeente Oostkamp zich als ‘gezonde gemeente’ profileert, en hieromtrent reeds een aantal acties hebben opgezet, werd de gemeente bereid gevonden om het peterschap van de Mispelboom te dragen. De Mispelboom is een vergeten boom, maar de vrucht zelf zit vol vitamine C. Met deze gezamelijke actie willen wij ook aantonen dat de gemeente Oostkamp niet alleen gezondheid bij de burgers promoot, maar ook bij de bedrijven.

In totaal worden 22 fruitbomen aangeplant, waaronder Pruim, Appel, Peer, Kers, Kriek, Perzik, Moerbei, Kweepeer, Amandel en Mispel.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.