Oppompverbod in Poperinge met uur vervroegd

De waterbekkens van Aviko en de stad Poperinge, ter hoogte van het kruispunt Visserijmolenstraat met de Sint-Jansstraat, werden pas begin deze zomer in gebruik genomen. © MICHAEL DEPESTELE
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) van Poperinge besliste om een tijdelijke politieverordening uit te vaardigen rond maatregelen voor het oppompen van water uit de waterbekkens van Aviko en de stad, ter hoogte van het kruispunt Visserijmolenstraat met de Sint-Jansstraat. Het oppompverbod wordt nu met een uur vervroegd, je kan oppompen tot 21 uur.

“Naar aanleiding van de aanhoudende droogte werd het enorm druk bij het nieuwe bufferbekken langs de Visserijmolenstraat, waar landbouwers sinds 8 juli water kunnen oppompen. Recent werd er eenrichtingsverkeer ingevoerd, maar de lange rij wachtende landbouwers hinderden frequent het inrijdende verkeer vanaf de Sint-Jansstraat. Daarnaast zorgde de aanhoudende droogte ervoor dat vaak ook ’s nachts water onttrokken werd, wat gepaard ging met het nodige nachtrumoer voor de buurtbewoners in de onmiddellijk omgeving”, aldus de burgemeester.

Oppompen tot 21 uur

Gezien recente berichtgeving stelt dat de droogte nog verder zal aanhouden en de voorspelde regen veel later dan gedacht zou vallen, wijzigde de burgemeester zijn eerder genomen besluit van 9 augustus, om de omwonenden meer nachtrust te gunnen. De burgemeester besliste nu om het oppompverbod met een uur te vervroegen vanaf nu tot en met zondag 11 september. Nu mag er opgepompt worden van 5 tot 21 uur. De verkeersmaatregelen die werden ingevoerd op 9 augustus worden verder behouden, enkel het oppompverbod wordt dus met een uur vervroegd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier