Zwin Natuur Park viert vijfde verjaardag met gratis begeleide wandelingen en trakteert jarigen

© (Foto DM)
© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Van woensdag 9 tot en met zondag 13 juni viert het vernieuwde Zwin Natuur Park zijn vijfde verjaardag.

Tijdens deze vijfdaagse kunnen bezoekers elke dag om 17 uur deelnemen aan een gratis begeleide wandeling van 2 uur doorheen de Zwinvlakte, het bezoekerscentrum en het huttenparcours. Iedereen is welkom mits voorafgaande inschrijving.

Het park verleent tijdens deze periode ook gratis toegang aan wie jarig is. Op de dag van je verjaardag kan je het park gratis bezoeken.

Trouwe Zwinabonnees krijgen op donderdag 10 juni, de effectieve verjaardag van het Zwin Natuur Park, een gratis begeleide wandeling en een drankje en hapje in Zwinbistro The Shelter aangeboden.

Voor al deze initiatieven is reserveren noodzakelijk. Dat kan via de website zwin.be.

Intussen werkt het Zwinteam aan een eigen ‘wall of fame’. Daarvoor doen ze een oproep om tijdens de vijfdaagse op Instagram een foto van de mooiste ervaring in het park van de afgelopen 5 jaar te plaatsen met de hashtag ‘mijnzwinmoment’ en de tag @zwinnatuurpark. De foto’s zullen vanaf midden augustus op de ‘wall of fame’ te zien zijn in het park.

De voorbije 5 jaar verwelkomde het Zwin Natuur Park bijna 600.000 bezoekers uit binnen- en buitenland en organiseerde het 7.500 begeleide bezoeken met een Zwingids. In het nieuwe wetenschappelijk ringstation kregen al 16.450 vogels een ring aan de poot, waaronder een aantal zeer zeldzame soorten. Op de vernieuwde dijk kunnen bezoekers genieten van de grensoverschrijdende fiets- en wandelpaden met uitkijkpunten om te genieten van het uniek getijdengebied. Deze Zwinvlakte werd in 2019 met 120 ha uitgebreid en kreeg ook een aantal nieuwe broedvogeleilanden.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten