Volkstuinpark De Kwekerij viert tweede verjaardag

Bieke Cobbaert

Volkstuinpark De Kwekerij bestaat twee jaar. In die tijd werden 56 van de 75 volkstuintjes ingenomen en bewerkt. “In deze eenzame coronatijden is een volkstuin onderhouden een aangename bezigheid. Terwijl je in de buitenlucht werkt en geniet van de natuur, kweek je gezonde groenten, fruit, bloemen en kruiden.”

Jerome Depoorter (71) uit de Lekestraat is medeoprichter en voorzitter van volkstuinpark De Kwekerij. Het park dat op de hoek van de Ichtegemstraat met de Galgestraat ligt, opende twee jaar geleden de poorten. Het was van bij het begin een succes en vandaag vinden steeds meer mensen de weg naar het volkstuinpark. “Ook nu in de corona is er extra interesse en dat is te begrijpen. In deze eenzame tijden maar anders ook, natuurlijk is een volkstuin onderhouden een aangename bezigheid. Ik kan het iedereen aanraden. Het is de ideale oppepper én een win-winsituatie. Terwijl je in de buitenlucht werkt en geniet van de natuur, kweek je gezonde groenten, fruit, bloemen en kruiden. En geef toch toe, wat je zelf kweekt, smaakt toch altijd lekkerder?!”

Kruidenpluktuin

Ondertussen zijn 56 van de 75 volkstuintjes op het één hectare groot domein in gebruik genomen. “Niet alleen particulieren vinden hun weg naar hier. Ook het woonzorgcentrum Meunyckenhof heeft hier een tuintje met verhoogde kweekbakken en we hebben een gemeenschappelijke kruidentuin. Voorts is er een schuilplaats en een bergplaats met allerlei materiaal dat gratis te gebruiken is, heeft Natuurpunt hier een bloementuin en een imker vijf bijenkasten.”

Op twee jaar tijd is er een community ontstaan op het volkstuinpark. “Goede afspraken maken goede vrienden. Van vandalisme hebben wij geen last. De mensen helpen elkaar en leren iets bij van elkaar. We wisselen ideeën, planten en zaden uit. Wij van TuinHier geven dan weer deskundige begeleiding aan starters die dat wensen”, besluit Jerome.

Wie interesse heeft, kan voor info en prijzen contact opnemen met Jerome Depoorter op 0475 90 65 86 of via mail op jerome.depoorter@skynet.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.