STERK maakt nestkastjes: “Natuur en diversiteit is voor ons een belangrijk item”

Sherley Beernaert, Rita Dever, Karen Bekaert, Marleen Boudrez, Elvire Vanysacker en Vincent Reynaert. © Jan Stragier
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Na jarenlang uit te pakken met een zwerfvuilopruimactie, gooide de politieke partij STERK in Moorslede het dit keer over een totaal andere boeg en maakte men …nestkastjes.

“Natuur en diversiteit is voor STERK een belangrijk item en kwam landbouwer Marnik Vanackere op het idee om dit keer nestkastjes te maken”, zegt schepen van Milieu en Natuur Sherley Beernaert. De woningen moeten steeds beter geïsoleerd worden, gaten en kieren worden gedicht. In tuinen maken heggen en hagen plaats voor houten schuttingen. Vogels hebben dus een steeds groter wordende uitdaging om nestgelegenheid te vinden en je helpt de vogels dus enorm door één of meerdere nestkasten in je tuin op te hangen. Met STERK springen we graag eens uit de band en zijn graag vernieuwend. Vandaar dit initiatief, in de plaats van dit keer zwerfvuil te gaan opruimen.”

Snel de deur uit

De nestkastjes werden met veel enthousiasme gemaakt bij Vincent Reynaert in de Kortrijksestraat in Dadizele. “Onze totale voorraad van 60 nestkastjes was op enkele uren tijd de deur uit”, zegt Sherley voor de gemeenteraadsverkiezingen opnieuw lijsttrekker wordt. Iedereen was welkom om een nestkastje te komen afhalen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier