Roularta valt in de prijzen voor inspanningen voor biodiversiteit op eigen bedrijfssite

Francis De Nolf en Vincent Desmet ontvingen de award voor Biodivers Bedrijventerrein 2021. © gf
Olaf Verhaeghe

De bloemenweiden, nestkasten, vijver en het bijenproject op de site van Roularta Media Group in Roeselare heeft van Vlaanderen, Corridor en Natuurpunt de award Biodivers Bedrijventerrein 2021 gekregen. Eind november doet Roularta met de aanplant van het eigen bos nog een schepje bovenop de eerdere realisaties.

Samen met Aquafin en de Universiteit Antwerpen heeft Roularta de Award Biodivers Bedrijventerrein 2021 gekregen. Dat is een prijs van het departement Omgeving in samenwerking met Corridor en Natuurpunt die wordt uitgereikt aan bedrijven die ernstige inspanningen leveren om de biodiversiteit op het bedrijventerrein de verhogen. Met de prijs wil de Vlaamse overheid die inspanningen belonen en vooral ook meer onder de publieke aandacht brengen.

Maar liefst 135 bedrijven schreven zich in en zorgden zo samen voor ruim 1.000 hectare aan wilde natuur. “Dit initiatief toont aan dat ondernemen en natuur wel degelijk hand in hand kunnen gaan”, klinkt het bij Vincent Desmet van het sitemanagement bij Roularta Media Group. Hij ontving samen met bestuurder Francis De Nolf de award – de boom met het bijhorende label – in de gebouwen van D’Ieteren Immo. Roularta Media Group haalde het met een project waarbij 5,8 hecatre werd toegewezen aan wilde natuur met onder meer een vijver, bloemenweiden voor wilde bijen, bermen met heesters, nestkastjes voor torenvalken en het plaatsen van kasten voor honingbijen.

“Wij zijn heel blij en trots met deze award”, reageert Francis De Nolf. “Maar dit is zeker niet het einde van onze inzet op vlak van biodiversiteit. Ons volgende project staat al op 27 november te wachten, wanneer we langs de Meiboomlaan in Roeselare het nieuwe Roulartabos – 1,2 hectare en 15.000 bomen – aanplanten. Alle vrijwilligers zijn welkom om samen met onder meer minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), Roeselaars burgemeester Kris Declercq (CD&V), gouverneur Carl Decaluwé en acteur en televisiefiguur Wim Opbrouck de boompjes aan te planten.”

Wil je mee vorm geven aan het Roulartabos? Registreer dan via www.roulartabos.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.