Prikkelpad ingewandeld in Zwevegem: “Alle zintuigen worden geprikkeld”

Het pad trok al heel wat volk. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Dit weekend werd in Zwevegem het 5 kilometer lange Prikkelpad ingewandeld. Er werd gestart aan het Lettenhofpark aan de Paridaanstraat en gewandeld tot aan het Europaplein waar een nieuw speelplein werd geopend.

“De wandeling is er voor jong en oud en laat je kennismaken met een nieuw maar groeiend stuk natuur in de gemeente. Zowel de handen als de voeten, maar evenzeer de zintuigen worden geprikkeld op het Prikkelpad”, vertelt jeugdschepen Isabelle Degezelle.

Opdrachten

Tijdens de tocht op het prikkelpad is er ruimte voor beweeg- en speelplezier maar maak je ook kennis met korte keten producten. “Via diverse opdrachten maak je de link naar de plaatselijke korte keten. De kinderen kunnen zich laten meeslepen in de sprookjes en verhalen die je kan beluisteren via de QR-codes of linken te vinden langs het parcours op de korteketentotems. Zo komt men trouwens ook te weten wat Sjakie en de chocoladefabriek of de Notenkraker en de muizenkoning te maken hebben met onze lokale, ambachtelijke producten.”

Verder is het de bedoeling om meer te bewegen en dat doet men met ‘Moovie’. “Moovie vergezelt de wandelaars op zijn avontuurlijke pad en laat er zijn sportieve fratsen uitproberen langs het Guldenspoorpad en in het Lettenhofbos. Ontdek met Moovie ook de nieuwe natuurlijke spelelementen, slinger aan de liaan, maak een creatie met natuurelementen of bouw je eigen kamp in het bos en waag een oversteek over de verwilderde beek, om er maar enkele te noemen”, besluit Degezelle.

Laarzen

De uiterste punten van de route liggen aan de achterkant van de Circusbrouwerij op Transfo en het speelbos in het Lettenhofpark. Men kan starten op elk punt van de route. Onderweg komt men houten prikkelpijlen tegen die je wegwijs maken.

In een periode van regenweer, zoals de jongste weken, is het wel aangeraden stevig schoeisel of laarzen aan te trekken.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier