Onafgewerkt bufferbekken reeds van nut

Het masterplan tegen wateroverlast in de provincie voorziet in de aanleg van een nieuw bufferbekken in de gemeente Ardooie. Het aanleggen er van is reeds flink gevorderd en volgens schepen van openbare weken Krist Soenens toont het aanleggen er van reeds nu zijn nut.

Het nieuwe bufferbekken aan de Meersenstraat is in volle ontwikkeling. Volgens schepen Soenens bewees het nu reeds zijn nut.© (Foto GF)
Het nieuwe bufferbekken aan de Meersenstraat is in volle ontwikkeling. Volgens schepen Soenens bewees het nu reeds zijn nut.© (Foto GF)

Met de Waterbek werd er een eerste groot bekken aangelegd om overtollig water op te vangen aan de oostelijke arm van de Roobeek. Maar er is ook een westelijke vertakking en volgens deskundigen deed ook hier de nood aan een waterbekken zich voelen. Kris Soenens : “Vorig jaar zijn de werken in de omgeving van de Meersenstraat begonnen maar omwille van de grote neerslag in oktober moest de aannemer het werk onderbreken. Voor deze werken, uitgevoerd door de firma Vanhulle uit Tielt was het terrein te drassig en het was wachten op drogere tijden.”

Na de regenperiode van oktober schoten de werken weer goed op. Het is een bufferbekken van een ander typte dan de Waterbek. Het is eerder een overstromingsgebied met een verhoogde berm om de omgeving te beschermen. ‘Met de regen van de jongste dagen bewees dit opvanggebied reeds zijn nut en werd de kom van de gemeente gespaard van overlast’ aldus de schepen.

De gemeente wijst er nog op dat in de strijd tegen wateroverlast geen grachten mogen gedempt worden en dat bij een nieuwbouw voldoende opvang capaciteit moet voorzien worden. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.