Natuurwerkgroep De Zeekoet beloond voor zwerfvuilacties

© MM
© MM
Redactie KW

Natuurwerkgroep De Zeekoet wordt beloond voor zijn strijd tegen zwerfvuil. Via de Operatie Proper, een organisatie van Mooimakers, krijgt de milieuvereniging een toelage van 1.500 euro toegestopt.

“Met zijn Operatie Proper wil Mooimakers scholen, groepen en verenigingen belonen wanneer ze zwerfvuil duurzaam aanpakken. De Zeekoet engageert zich al langer in de strijd tegen zwerfvuil”, legt milieuschepen Kristien Vanmullem uit.

Mooimakers is een initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG (Vlaamse Vereniging van Steden en gemeenten). De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffenbeleid in Vlaanderen, Fost Plus voor de inzameling en recyclage van huishoudelijke verpakkingen in België.

Ook dit jaar acties

De Zeekoet zet jaarlijks diverse zwerfvuilacties op touw waarvoor telkens heel wat van zijn leden komen opdagen. Onder meer de Zuid-Oostwijk wordt meermaals met vuilniszak in de hand aangepakt.

“Zelfs tijdens dit coronajaar hebben we de acties voortgezet, zij het enkel met onze bestuursleden. We vonden het niet opportuun onze leden op te trommelen en hen zo bloot te stellen aan een Covid-besmetting”, legde Philippe Beeckaert, voorzitter van De Zeekoet, uit. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.