Meer muskusratten in Middelkerke

© (Foto LC)
© (Foto LC)
Paul Bruneel

Het gemeentebestuur van Middelkerke lanceert een oproep naar landbouwer en bewoners van het Middelkerkse hinterland om alert te zijn en wanneer ze muskusratten zien, dit te melden aan het gemeentebestuur.

De reden is dat de gemeentelijke rattenvangers, steeds meer meldingen krijgen van muskusratten. Dit stond tot voor kort op een laag pitje, maar het is opvallend dat er de jongste tijd meer muskusratten worden opgemerkt.

Schepen voor landbouw Henk Dierendonck (Lijst Dedecker): “Het is een kwestie van tijd vooraleer er meer muskusratproblemen opduiken, zoals de erosie van de oevers. We hebben twee gemeentelijke rattenvangers in dienst en zij zijn dagelijks in de weer met sporenonderzoek en het uitzetten van vallen, maar ook met het geven van advies aan landbouwers omtrent ratenpreventie. Het is wel zo dat de gemeentelijke rattenvangers, enkel muskusratten bestrijden. Wie af wil van gewone ratten of muizen moet zelf maatregelen nemen.”

De muskusrat vormt geen gevaar voor de mens, maar berokkent wel veel schade aan gewassen en oevers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten