Krulhaarvogelspin Boris nog steeds niet gevonden: “Totaal ongevaarlijk”

Vogelspin © Pixabay
Redactie KW

In Heule ontsnapte donderdag krulhaarvogelspin Boris van Chanelle Vankeirsbilck (33) uit het terrarium, bij haar thuis. Ze vraagt iedereen mee uit te kijken. Spinnenkenner Koen Van Keer roept op tot kalmte.

In de Molenstraat in Heule kruipt een nieuwe bewoner rond. Krulhaarvogelspin Boris ontsnapte uit het terrarium van Chanelle. De buurt reageert angstig, maar volgens spinnenkenner en bestuurslid bij spinnenfederatie Arabel hoeft niemand schrik te hebben. “Vogelspinnen zijn totaal ongevaarlijk. Als het wil voortplanten moet er al een vrouwtje in de buurt zijn, wat nooit het geval gaat zijn. Bovendien kan hij niet eens overleven in ons klimaat.”

Kalmte

Hij roept de buurt dan ook op tot kalmte. “ Ik snap dat zo’n grote spin angst opwekt. Er schreef al iemand dat ze bang was haar hondje alleen te laten, maar die schrik is nergens voor nodig. Vogelspinnen zijn totaal ongevaarlijk, je hoeft er dus zeker niet je slaap voor te laten.”

Als je de spin ziet kan je hem best vangen met een grote bokaal. “Eigenlijk op dezelfde manier als je kleine spinnen zou vangen, maar enkel met iets groter materiaal”, lacht Koen.

Dat een exotische spin ontsnapt is volgens Koen dan wel weer uitzonderlijk. “Het gebeurt dat ze ongewild worden geïmporteerd via schepen, maar een ontsnapping gebeurt heel zelden.”

Wie de spin dus ziet, heeft dus best een grote bokaal in de buurt. Zo kunnen buurtbewoners, maar ook de eigenaar, weer rustig slapen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier