Koksijde is hoofdlocatie van vijftiende Eneco Clean Beach Cup

Vorig jaar was Blankenberge nog de hoofdlocatie. © a-WK
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Koksijde is op 24 maart de hoofdlocatie van de Eneco Clean Beach Cup. Tijdens het evenement verzamelen duizenden vrijwilligers in de verschillende kustgemeenten om afval op het strand op te ruimen. Vorig jaar werd er in totaal vijf ton afval verzameld op de stranden.

Voor de vijftiende editie van de Eneco Clean Beach Cup is de surfclub Windekind in Koksijde de hoofdlocatie. Naar jaarlijkse traditie verzamelen er tijdens de opruimactie duizenden vrijwilligers om op het strand afval op te ruimen. “Het is keer op keer hartverwarmend om te zien dat de Eneco Clean Beach Cup zoveel mensen samenbrengt die zich willen engageren voor een proper strand en een schonere oceaan. Vorig jaar verzamelden we maar liefst vijf ton afval, waarvan het merendeel plastic”, zegt Sven Fransen, surfer en bezieler van het initiatief.

De Eneco Clean Beach Cup wordt elk jaar omkaderd door animatie, live muziek, strandspelletjes en educatieve projecten zoals de Education Dome. Daar kunnen bezoekers workshops en lezingen volgen. “In onze Education Dome organiseren we heel wat interessante workshops. Daarmee confronteren we onze bezoekers rechtstreeks met het globale probleem van afval dat op stranden slingert en hoofdzakelijk uit zee aanspoelt”, zegt Fransen.

Deelnemers kunnen op 24 maart terecht in Koksijde of één van de andere deelnemende locaties tussen De Panne en Cadzand. Vuilnis rapen kan vanaf 13.00 uur. Deelnemers brengen daarna hun verzameld afval binnen. Op het einde van de dag wordt het aantal deelnemers en het aantal ton opgehaald afval bekend gemaakt tijdens het slotmoment in Koksijde.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier