Hulste krijgt meer bomen

Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Stedelijke Basisschool Noord en de Vrije Basisschool OLV van Vreugde hielpen met veel enthousiasme bij de boomplantactie in Hulste. © Tijs Naert Tijs Naert
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vrijdag en zaterdag werden er aan de Muizelstraat in Hulste meerdere bomen geplant. Een volgend groot plantmoment is op 9 maart aan de Waregemesestraat.

Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van de Stedelijke Basisschool Noord en de Vrije Basisschool OLV van Vreugde hielpen met veel enthousiasme bij de boomplantactie in Hulste. “Het is fantastisch, hier en daar een aardekluit zien vliegen, de kinderbotjes in de modder, enkele regenwormen verzamelen, een gezicht schminken met Oona, Nour en Emma in de hoofdrol, en leve de buitenlucht”, aldus een enthousiaste schepen van Milieu Tijs Naert (Groen). “Een aantal leerlingen waren alleszins enthousiast om op de tweede dag opnieuw een handje te helpen.” Het volgend plantmoment is op 9 maart met de aanplanting van het nieuwe Lagemeerbos aan de Waregemsestraat.

“Vergroenen waar mogelijk”

“Van de voormalige stortplaats maken we een natuurlijk bos. Met de komst van het nieuwe bos vormt er zich een groenzone tussen de Leie, de Gavers en het Kanaal Bossuit-Kortrijk”, duidt schepen Naert. “Door bomen te planten, maken we niet alleen de lucht schoner, maar zorgen we ook voor een koelere omgeving in hete zomers. Bovendien verhinderen we met het bebossen de versnelde afvoer van water, waardoor we erosie voorkomen. Door het bebossen van de oude stortplaats, eigendom van het lokaal bestuur Harelbeke, zetten we in op het uitbreiden van het bosareaal in onze stad. In Harelbeke is momenteel 3,2% van de oppervlakte bebost. Dat is heel weinig, vergeleken met het Vlaams gemiddelde van 10,4%. Het is dus essentieel om alle grond, ook vervuilde grond zoals in dit geval, goed te bekijken en te vergroenen waar mogelijk.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier