Grootste boomplantactie wil 75 hectare vol planten met bomen

Ook in West-Vlaanderen zijn er verschillende terreinen die in aanmerking komen.© TV
Ook in West-Vlaanderen zijn er verschillende terreinen die in aanmerking komen.© TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

De ambitie van The Biggest Tree Plant is groot. Ze wil maar liefst 75 hectare vol planten met bomen. “Over heel België liggen er een honderdtal terreinen die meedoen aan de grootste voedselbos-crowdfunding ter wereld. Zoek je nog een origineel cadeau voor kerst of nieuw? Geef dan een boombon”, klinkt het vanuit de organisatie.

“Het is een unicum in België dat wij 75 hectare grond beschikbaar hebben. Indien we vandaag twee miljoen euro krijgen, hebben we die in één klap volgeplant”, zegt Louis De Jaeger, landschapsarchitect en bezieler van deze campagne. Ondertussen zamelt The Biggest Tree Plant geld in voor een honderdtal mensen die een stukje grond hebben dat ze willen omvormen tot voedselbos.

Een voedselbos wint de laatste jaren aan populariteit. In Nederland zijn deze voedselbossen al langer gekend en met deze actie probeert The Biggest Tree Plant een inhaalbeweging te doen in België. “Een crowdfunding voor 75 hectare extra voedselbos is namelijk een wereldrecord”, zegt Bart Wolput, directeur van GiveADay en medeoprichter van deze campagne.

Via de campagnewebsite kun je een origineel en duurzaam cadeau kopen: een kerstboom, een nieuwjaarsboom, een troostboom of als je een oogje hebt op iemand: een ‘secret-crush’-boom. Alle opbrengsten gaan integraal naar de aanplant van bomen op een honderdtal terreinen verspreid over heel België, ook een aantal in West-Vlaanderen. Onder meer in Geluveld, Langemark, Koksijde, Moen en Torhout.

De volledige lijst is terug te vinden op https://grootsteboomplantactie.be . Je kan ook zelf je eigen bomen registreren via de website.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.