Bomen achter KSA Moorslede door gemeente gekapt

Bart Dekoning bij de plaats waar de bomen gekapt werden. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Bart Dekoning bij de plaats waar de bomen gekapt werden. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Tussen de lokalen van de KSA aan jeugdcentrum De 4Link en het tweede voetbalterrein van SV Moorslede zijn een aantal bomen gekapt.

Bart De Koning (PRO) vroeg op de gemeenteraad of er hierover overleg is geweest met de leiding van de KSA en wie de beslissing tot het kappen van die bomen heeft genomen.

Bijkomend wilde hij ook weten wanneer er andere bomen worden geplant en voor welke variëteit wordt gekozen.

“Na de zware storm waren er heel wat takken uitgewaaid en nam ik de beslissing om de bomen te kappen, in samenspraak met de jeugdconsulent”, aldus schepen van Groen Geert Vanthuyne (Visie). “Het was ons ook te doen om de veiligheid. Stel je voor dat er een stam naar beneden komt wanneer er daar een activiteit is. Bepaalde bomen waren kaprijk, bepaalde waren ziek. Het ging om berken en er komen zo rap mogelijk weer berken in de plaats. Met een tamelijke stam en met een paal rond. Eerst moeten we nog de wortels uitfrezen.”

Boven de wet

Fractieleider Ward Gillis (PRO) vroeg of de gemeente een kapvergunning had aangevraagd. Geert Vanthuyne denkt van niet. “De schepen staat dus boven de wet”, aldus Gillis.

“Wie een boom van een bepaalde omtrek wil kappen moet dat aanvragen maar de schepen doet dat niet.”

Het kwam tot een ferme bitsige discussie tussen Ward Gillis en de bevoegde schepen. “Ik kom dat een beetje moe telkens dat er een ander een punt indient en jij je er neus in steekt”, aldus Geert Vanthuyne.

“Waarom niet, het is een collega van mij waarom zou ik niet mogen aanvullen”, kaatste Gillis de bal terug.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.