271 leerlingen plantten 3.000 bloembollen in de Beneluxbosjes

© (Foto GF)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

In het weekend waarin Natuurpunt zijn twintigste verjaardag in Stasegem viert, hebben 271 leerlingen van het derde tot en met zesde leerjaar van School Zuid en Vrije Basisschool Sint-Augustinus zo’n 3.000 bloembollen geplant in de Beneluxbosjes.

De kleine bosjes die aan het kruispunt van de Kanaalstraat en de Beneluxlaan in Stasegem liggen, worden ook wel gemeenzaam de Beneluxbosjes genoemd. Zij kregen onlangs een bloementapijt, dit naar aanleiding van de 20e verjaardag van Natuurpunt dat dit weekend gevierd werd. Het gaat om het aanplanten van boshyacinten, daslook en sneeuwklokjes. “Het is voor ons een mooie symbolische actie om samen als Stasegemse basisscholen dit te mogen doen”, zegt directeur Brecht Bossuyt van Sint-Augustinus.

“We waren zeer opgetogen met de vraag van stad Harelbeke. We zijn namelijk samen gestart op 1 september als nieuwe directeur van onze scholen en staan beiden open voor samenwerkingen” vult Gregory Rassalle, directeur van School Zuid aan. “Dit wordt zeker niet onze laatste gezamenlijke actie. We denken ook al aan een gezamenlijke wandelpool in Stasegem”, gaat Brecht verder.

© (Foto GF)

Bij de bloemenplantactie gaf Natuurpunt de leerlingen duiding bij bosbeheer en de aanleg van een bos. Deze bloemen zullen later een onderdeel vormen van de Beneluxbosjes. “We zijn blij met de start van een mooie samenwerking tussen de Stasegemse scholen,” zegt schepen van Onderwijs Francis Pattyn (CD&V).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier