Na klachtenregen herneemt stad verdeling gratis gft-zakken

“Deze opdracht werd zo slecht uitgevoerd dat we beslissen om de bedeling helemaal te hernemen”, zegt schepen van Milieu Wim Aernoudt. (foto PM) © PETER MAENHOUDT
Redactie KW

Het stadsbestuur van Gistel ontving de afgelopen tijd “enorm veel klachten” van inwoners die geen gratis pakket van nieuwe gele gft-zakken ontvingen. De hele procedure wordt overgedaan. Het bedrijf dat de bedeling uitvoerde, betreurt het voorval.

Om de start van de wekelijkse gescheiden ophaling van groente-, fruit- en tuinafval te ondersteunen, werd voor alle Gistelse gezinnen een pakket met vijf gratis zakken voorzien. De bedeling werd toegewezen aan een privébedrijf.

Buurgemeenten

“Deze opdracht werd zo slecht uitgevoerd dat we beslissen om de bedeling helemaal te hernemen”, zegt schepen van Milieu Wim Aernoudt (N-VA). Zo belandden pakketten ook in brievenbussen in buurgemeenten. Het pakket bevat ook een nieuwe afvalkalender, folder en sorteerwijzer. Het drukwerk wordt opnieuw besteld en de pakketten samengesteld.

“Na het samenstellen van de 6.000 pakketten zullen deze opnieuw bedeeld worden, ten vroegste begin juni. Het bedrijf dat instond voor de bedeling zal juridisch aansprakelijk worden gesteld voor alle kosten die bij de herneming komen kijken.”

Het aangestelde bedrijf Eurokrant uit Gent reageert. “We kunnen onze bedeling nagaan via track & trace, en hebben ook foto’s en video’s als bewijsmateriaal”, geeft manager Murat Aksoy aan. “We doen dit werk al twaalf, dertien jaar in heel België en ik heb het volste vertrouwen in mijn chauffeurs. Ik erken wel dat er onduidelijkheid was over een straat waar de gemeentegrens in het midden liep (de Beekstraat in Moere met buurgemeente Koekelare aan de andere kant van de straat, red.). Ik betreur het verloop en ga met de mensen van Gistel aan tafel zitten. De pakketoverschotten hebben we ook teruggegeven.”

Dertigtal pakketten

Al nuanceert het stadsbestuur dat laatste. “We kregen een dertigtal pakketten terug, terwijl het er om en bij de 500 hadden moeten zijn.” (TVA)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier