Meer dan 100 vrijwilligers halen heel wat zwerfvuil op in Hooglede

© EVG
Redactie KW

Op zaterdag 9 maart organiseerde de gemeente Hooglede een zwerfvuilactie met verenigingen in de straten van Hooglede en Gits.

Maar liefst 22 verenigingen stonden klaar om, onder een pril lentezonnetje, de straten af te schuimen en achtergelaten afval te ruimen. “In tegenstelling tot de vorige zwerfvuilactie werd er door de meer dan 100 vrijwilligers enorm veel vuilnis opgehaald. Naast veel glas en PMD werden er een tiental wieldoppen en zelfs een televisie gevonden. Hoewel de verenigingen vol enthousiasme de straten aflopen om alles er netjes te laten uitzien, blijft het een spijtige zaak dat er nog steeds mensen zijn die de natuur niet in ere houden en het openbaar domein eerder zien als een plaats waar ze hun afval snel kwijt kunnen. Een welgemeende dankjewel aan alle vrijwilligers die meegeholpen hebben om zwerfvuil te helpen ruimen”, klinkt het bij schepen Julie Misplon.

22 verenigingen

De vrijwilligers werden achteraf in sporthal Ogierlande getrakteerd op een drankje en boterhammen met beleg en soep. Aan deze editie namen Scouts Gits, KLJ Gits, Chiro De Pretmakers Gits, Gezinsbond Gits, WTC De IJzerzonen, OKRA Gits, Gitse Wandelclub Voetje voor Voetje, Onledemolencomité, Spellenclub Altijd Prijs, Chiro ’t Geetje, De Yokkers, Straatcomité Koningstraat, Ieperstraat comité, Samana Hooglede, VPA Sleihage, Feestcomité De Reke, Ferm St Jozef, Vyfweghenende, OKRA Hooglede, Bevercomité, Chiro De Kadullekes en Gezinsbond Hooglede deel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier