Houthulst bedankt Mooimakers

De Mooimakers werden in de bloemetjes gezet door burgemeester Joris Hindryckx en schepen Erik Verbeure. © Foto AC
Redactie KW

In OC Markthuis werden op 1 maart de Mooimakers van de gemeente Houthulst bedankt. Die Mooimakers zijn inwoners, verenigingen en scholen die de handen uit de mouwen willen steken om een stukje Houthulst proper te houden door zwerfafval en sluikstort op te ruimen.

De Mooimakers ruimen op vrijwillige basis. De locatie en frequentie van opruimen bepaal je als Mooimaker volledig zelf. De gemeente stelt alle benodigde opruimmateriaal ter beschikking en zorgt voor de ophaling en afvoer van het verzamelde afval.

Ondertussen telt de gemeente bijna 70 geregistreerde Mooimakers. In realiteit zijn er veel meer helpende handen. Heel wat Mooimakers trekken met hun partner, gezin of vrienden samen de straat op. Sommigen vrijwilligers zijn niet geregistreerd en gaan gewoon vrijwillig de baan op.

“De gemeente is trots op iedereen die vrijwillig het zwerfvuil bestrijdt”

Tijdens deze bedanking wil het gemeentebestuur haar Mooimakers bedanken met een kleine attentie en kunnen alle Mooimakers ook kennismaken met elkaar. “Die inwoners van de hele gemeente, zijnde van Houthulst, Klerken, Sint-Kristoffel en Merkem, verdienen een pluim want ze gaan vrijwillig de strijd aan tegen zwerfvuil. Als gemeente zijn we trots op hen”, aldus schepen Verbeure.

Alle Mooimakers ontvingen iets van materiaal om het hen nog makkelijker te maken het zwerfvuil op te ruimen.

Oproep

“Maar het mogen er altijd meer zijn. Wie bereid is mee de handen uit de mouwen te steken om zijn buurt proper te houden, kan zich aanmelden bij de milieudienst. Ken je als geregistreerde Mooimaker iemand die ook zwerfvuil wil ruimen? Voor iedere nieuwe Mooimaker die jij aanbrengt, ontvang je een Houthulstbon.”

(AC/ Foto AC)

Voor meer info kan men terecht op de dienst milieu, Markt 1, Houthulst, via het nummer 051 46 08 95 of stuur een mail naar milieu@houthulst.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.