Winterplan van Wingene voor het eerst van kracht door sneeuwval

Het winterplan van de gemeente Wingene lag ongeduldig te wachten op de eerste winterprik. Donderdag was het zover, de eerste sneeuw is gevallen en de strooidiensten trokken onmiddellijk de baan met de nieuwe multifunctionele tractor.

De gemeente kocht een multifunctionele tractor aan met een sneeuwschuif en een pekelstrooier voor de fietspaden.© GF
De gemeente kocht een multifunctionele tractor aan met een sneeuwschuif en een pekelstrooier voor de fietspaden.© GF

De gemeente kocht een multifunctionele tractor aan met een sneeuwschuif en een pekelstrooier voor de fietspaden. “Zo kunnen wij bij sneeuwval in één beweging sneeuw ruimen en pekel strooien”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Hedwig Kerckhove. Pekel kent voordelen en dit in vergelijking met strooizout. Pekel kunnen we gelijkmatiger verdelen en moet niet ingereden worden om optimaal te werken. Het heeft direct effect op de fietspaden en zo houden we het veilig voor iedereen.” De tractor is multifuntioneel en zal bij beter weer ook gebruikt worden voor onderhoudsbeurten van de fietspaden. Het gaat om een investering van 95.000 euro, inclusief BTW en toebehoren.

Hevige sneeuwval

“Per weertype en route is vastgelegd wie verantwoordelijk is en hoe de samenwerking verloopt”, gaat schepen Hedwig Kerckhove verder. “Ons Team Interne Werken krijgt indien nodig ondersteuning van vzw Werkers. Deze organisatie zet tijd en middelen van tuin- en landbouwers in voor maatschappelijke taken en verstevigt zo hun positie in de samenleving. De vzw zorgt voor twee landbouwers uit Wingene en Zwevezele die over het nodige materiaal beschikken om bij te springen. Alle teams zijn de klok rond beschikbaar en kunnen indien nodig onmiddellijk ingeschakeld worden. Bij bijvoorbeeld hevige sneeuwval voorzien we op deze manier extra capaciteit om de hoofdwegen zo snel mogelijk vrij te maken.” (Nele Sabbe)

Inwoners kunnen de routes en het volledige plan terugvinden op de website van de gemeente: www.wingene.be/winterplan

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.