Felle wind is spelbreker bij lichtjesactie aan oorlogsgraven in Heestert

Zondagmorgen plaatsten Nicolas Callewaert en zijn zoon Aaron kaarsjes aan ieder oorlogsgraf op het militair kerkhof in Heestert. Ze kregen daarbij de hulp van heel wat Heestertnaren en mensen van NSB-Heestert. Helaas was de wind wel een spelbreker voor dit mooie initiatief. © GJZ
Geert Vanhessche
Geert Vanhessche Medewerker KW

Zondagmorgen plaatsten Nicolas Callewaert en zijn zoon Aaron kaarsjes aan ieder oorlogsgraf op het militair kerkhof in Heestert, bij Zwevegem. Ze kregen daarbij de hulp van heel wat Heestertnaren en mensen van NSB-Heestert.

Het initiatief kwam van Aaron die wou dat er op kerstavond op de oorlogsgraven een lichtje zou branden. “Vorig jaar brachten we de kaarsen voor het eerst naar de militaire begraafplaats in Heestert met de hoop dit te kunnen uitbreiden naar andere militaire begraafplaatsen in de regio”, vertelt Aaron. Men koos voor Heestert omdat dat volgens hem een van de mooiste begraafplaatsen is in de regio is.

Men plaatste kaarsjes die 48 uur zullen branden aan de graven, ongeacht de afkomst van de gesneuvelde soldaat. “Zo herdenken we nog eens de vele mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid die we nu hebben. Dit zowel tijdens de eerste als de tweede wereldoorlog.”

Felle wind

Spijtig genoeg was de wind spelbreker. Door de felle wind was het onmogelijk de kaarsen te laten branden. Aaron bekostigde de actie volledig zelf. Naast de begraafplaats in Heestert, met zo’n 180 oorlogsgraven, zette men ook kaarsen op dit van Bossuit, bij Avelgem.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier