Dierenbeul schiet nagel door kop van duif… maar ‘geluksvogel’ overleeft!

Redactie KW

Een dierenbeul heeft vrijdag in Kortrijk een nagel door het kopje van een duif geschoten.

Het projectiel miste op een haar na de oogjes en de hersenen van het diertje, dat nu verzorgd wordt in het vogelopvangcentrum van Beernem.

Een geluksvogel, dat is het minste wat je kan vertellen over de duif die vorige week werd opgehaald door het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde Dieren (VOC) in Beernem. De duif kreeg een nagel in zijn kopje, maar zal er als bij wonder volledig van herstellen.

“Een koppel uit Kortrijk belde ons om met de melding dat ze een gespietste duif zagen“, doet Katrien Werbrouck van het VOC het verhaal. “We zijn meteen in onze wagen gesprongen om het dier te gaan oppikken. En inderdaad: in het kopje van de duif zat een projectiel van meer dan 15 centimeter groot.” Bij het uithalen bleek het om een nagel te gaan, die in een blad papier was gedraaid. “Allicht werd dit dan met een blaaspijp naar de duif geschoten.”

(GF)
(GF)

Het beestje heeft enorm veel geluk gehad. De nagel belandde in een holte in het kopje en miste de ogen en de hersenen op een fractie van een millimeter. Het diertje krijgt momenteel nog antibiotica, maar het eet alweer zelfstandig en de toestand evolueert zeer gunstig. Allicht zal ze snel naar buiten mogen om te acclimatiseren en dan losgelaten te worden.”

(GF)
(GF)

Wie achter deze drieste dierenmishandeling zit, is onbekend. “Dat zullen we nooit te weten komen. Ik hoop enkel dat de persoon de vele misnoegde reacties op onze Facebook-pagina heeft gelezen en beseft welke dierenbeul hij of zij is.”

(ON)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.