Brandweer moet uitrukken om slijk en olie op te ruimen

Zowel brandweerpost Houthulst als brandweerpost Kortemark moesten donderdagochtend uitrukken om bevuilde rijbanen op te gaan ruimen. © JH
Redactie KW

Zowel brandweerpost Houthulst als brandweerpost Kortemark moesten donderdagochtend uitrukken om bevuilde rijbanen op te gaan ruimen.

De eerste oproep kwam om 7.20 uur binnen voor brandweer Houthulst. In de Slijpstraat in Houthulst bleek een dikke laag slijk en modder te liggen. Die liep richting het dorp en de Torhoutstraat en was ongeveer 200 meter lang. Het ging om een potentieel gevaarlijke situatie voor andere weggebruikers en dus ging de brandweer snel langs om alles op te ruimen. Of de vervuiler gekend is, is niet duidelijk.

Kort daarna moest ook de brandweer van Kortemark uitrukken voor een bevuilde rijbaan. Rond 8.50 uur kwam een melding binnen van een oliespoor tussen de Aarsdamstraat en de Kronevoordestraat in Handzame. Over een afstand van 500 meter lag er olie op de weg. De brandweer kwam ter plaatse met de tankwagen om alle olie weg te spoelen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier