‘Boom’n van de Weireld’ is nieuw muzikaal project van Yves Bondue

Boom'n van de Weireld wordt gebracht door Yves Bondue (tweede van links) samen met Jan Desmet, Rudy Degryse, Bert Soete, Danny Desloovere en Arvid Waelkens. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

‘Boom’n van de Weireld’ is een nieuw muzikaal project waarin Yves Bondue eigen liedjes brengt in het Nederlands, West-Vlaams en Frans-Vlaams.

Yves Bondue (47) woont in Rumbeke en is sinds enkele jaren onafhankelijk muziek- en toneelschrijver. Hij werkte aan verschillende projecten, zowel solo als met zijn groepen.

‘Boom’n van de weireld’ wordt gebracht door Yves Bondue samen met Jan Desmet (drums) en Rudy Degryse (gitaar), twee mensen van Le velo vert. Zij worden aangevuld door een blazerssectie met Bert Soete, die hij ook kent van de Balcompagnie, op de saxen, Danny Desloovere op de bastuba en Arvid Waelkens op de trompet en bugel. “Met Arvid hebben we het bijkomende voordeel dat hij een eigen opnamestudio heeft”, weet Yves.

Fanfaremuziek

Met deze nieuwe groep brengt Yves zeker niet de gladde kleinkunst, maar wil hij de oude culturen, Balkanmuziek maar ook regelrechte fanfaremuziek, op de planken brengen.

De try-outs zijn momenteel aan de gang en op zaterdag 1 maart vond de première plaats in de concertzaal van het muziekcentrum in Dranouter. Straks komt er ook nog een cd en daarna, tijdens de zomer, hopen ze op vele plaatsen met hun muziek naar buiten te kunnen komen.

(LDE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van 28 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.