Barbecueërs laten afval en smeulend vuur achter aan kanaal Bossuit-Kortrijk

Het afval werd na de barbecue niet opgeruimd, zoals het eigenlijk zou moeten.© GVZ
Het afval werd na de barbecue niet opgeruimd, zoals het eigenlijk zou moeten.© GVZ
Redactie KW

Mensen die zaterdag genoten van een barbecue langs het kanaal Bossuit-Kortrijk in Moen, lieten het smeulende vuur en hun afval zomaar achter. Het was buurtbewoonster en schepen Isabelle Degezelle die het opmerkte.

Het was Isabelle Degezelle die zondag het afval ontdekte. Ze woont langs de Oeverlaan in Moen, een straat die parallel loopt met het kanaal Bossuit-Kortrijk. “We hebben hier zaterdag twee wagens zien staan langs de kant van de weg, maar omdat er wel eens meer vissers hier parkeren om in het kanaal een lijntje te werpen, hadden we daar niet meteen aandacht aan geschonken.”

“Zondagnamiddag merkten we dan tegen de kant van het water, onttrokken aan het zicht op straat, het achtergelaten afval aan. De assen waren nog aan het smeulen. Zo’n zaken maken me erg boos, wie doet nu zoiets?”

Oproep

Isabelle Degezelle, die schepen is in Zwevegem, verwittigde maandag de bevoegde diensten. Een opruimploeg van ‘t Alternatief ruimde maandag het afval op. De kosten, zo’n 125 euro, zijn voor de gemeente.

Het gemeentebestuur doet nogmaals een oproep om het afval mee te nemen naar huis. Wie een sluikstorter zag, kan dit melden via woonenleefomgeving@zwevegem.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.