Wim uit Sint-Denijs met gewaagde song in The Voice: “Het is op mijn lijf geschreven”

Dertig jaar na goud in de soundmixshow wil Wim scoren in The Voice. © VTM
Redactie KW

Zondag maakt Wim Dekoker uit Sint-Denijs zijn opwachting in The Voice. Dat doet hij op de tonen van ‘Honesty’ van Billy Joel. Gewaagd, maar volgens Wim op zijn lijf geschreven. “Ik kijk er enorm hard naar uit.”

Op de vraag: ‘wat betekent muziek voor u?’ antwoordt Wim met 1 woord: ‘alles!’ Al van kinds af aan is hij begeesterd door klanken en melodieën. Zijn eerste stappen zette hij in het koor van Zwevegem. Maar naast het koor leerde hij zichzelf gitaar spelen op zijn 12e. Muziek was altijd al een deel van zijn leven. “Het was mijn buurjongen die zijn gitaar aan mij verkocht. Van het een kwam het ander. Niet veel later kon ik gitaar spelen. Nog enkele jaren later trad ik op feestjes op.”

Het grote podium

‘Bohemian Rhapsody, daar zit nu eens alles in’, oppert Wim. “De opbouw van dat nummer is fantastisch. De complexiteit is ongezien. Een van de beste platen aller tijden.” Maar ‘Galileo, Galileo’ zullen we hem niet horen zingen zondag. Hij brengt ‘Honesty’ van Billy Joel. Kenners zouden zeggen: een gewaagde keuze. Maar volgens Wim is het op zijn lijf geschreven. “Het is een lied met een groot stembereik. Dat is mijn sterkte. Ik kan zowel vrij laag als vrij hoog zingen”, vertelt hij.

Het is niet de eerste keer dat Wim de Vlaamse beeldbuis inpalmt. Hij nam al tweemaal deel aan de ‘Soundmixshow’ op VTM. De eerste keer ging hij met zilver naar huis. Na zilver komt goud moet Wim gedacht hebben. Want met zijn tweede deelname in 1993 won hij het programma. Helaas was het slechte begeleiding die hem de kans op een carrière als muzikant de nek omwrong. “Op het juiste moment had ik de verkeerde mensen rondom mij”, zegt Wim daarover. Daardoor verloor hij zelf even de liefde voor muziek. Maar hij pikte de draad weer op. Momenteel heeft Wim een repertoire van meer dan 4.000 songs. Deze gaan van Franse chansons tot echte rocknummers. Daarmee kan al eens een stevig feestje worden gebouwd. Wim staat dus 30 jaar na goud bij de Soundmixshow weer op het grote podium. Nu zondag het antwoord dus op de pertinente vraag: Zullen de stoelen draaien?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier