Wibe Bijls ‘blijft slapen’ voor date op VTM2

Wibe met haar date Davy.© VTM
Wibe met haar date Davy.© VTM
Redactie KW

Sinds zondag is Wibe Bijls (24) te zien in het datingprogramma ‘Blijven slapen’ op VTM2. Daar had ze ‘een klik’ met Davy Timperman uit Houthulst. Of de twee samen of apart vertrekken uit het huis, zien we maandagavond.

Wibe Bijls combineert in het dagelijks leven maar liefst drie jobs. Zo werkt ze in het Delhaizefiliaal in Kortrijk-Noord, waar ze een opleiding tot beenhouwer volgt. Daarnaast werkt ze ook in een pastabar in Kortrijk en klust ze bij in pizzeria Borsalino in Heule. “Ik heb net een huis gekocht, vandaar. Al moet ik eerlijkheidshalve ook bekennen dat ik nogal een dure levensstijl heb”, lacht Wibe. “Ik ben verzot op mooie handtassen en schoenen.”

Sinds zondag is ze te zien in ‘Blijven slapen’ op VTM2, een datingprogramma waarin twee onbekenden 24 uur lang de kans krijgen om elkaar te leren kennen in een luxueus huis. Als het hen bevalt, kunnen ze dat verblijf telkens verlengen, tot maximum vier dagen. Of ze hun avontuur daarna nog samen verderzetten, zien we maandagavond.

Daten niet simpel

“Het was een vriendin die mij tipte”, zegt Wibe. “Ik heb twee vaste relaties achter de rug, maar tegenwoordig is daten niet simpel. Ik heb het niet zozeer in me om vooral contacten te leggen via sociale media. Ik schreef me in omdat ik best wel klaar was voor een date, maar hoorde eerst een tijdje niets. Tot ze afgelopen najaar contact opnamen. Ik ben in dat huis gestapt met het idee om er het beste van te maken. Ik probeerde mij ook al snel niets aan te trekken van de camera’s.”

Gesloten type

“Met Davy was er een klik, ja. Hij is nogal open, terwijl ik eerder het gesloten type ben. Soms deed hij wel eens een maffe uitspraak, waar ik wat nerveus van werd. (lacht) Maar we waren allebei van de overtuiging dat je elkaar niet volledig in 24 uur kunt leren kennen. Spijt van mijn deelname heb ik niet, nee. Maar ik krijg nu wel veel vriendschapsverzoeken via Instagram en Facebook. Dat blok ik wat af. Ik ben iemand die mij in het dagelijks leven wel wat low key hou. Zelfs mijn mémé wist niet van mijn deelname af.”

(BVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.