West-Vlaming Jensen Baert (27) kersvers nieuwsanker bij Karrewiet: “Kinderen zijn het meest dankbare publiek”

Jensen Baert zie je hier links. Hij was de vaste nieuwsstem op MNM en zal nu Karrewiet presenteren. © VRT
Redactie KW

Karrewiet, het jeugdjournaal van Ketnet, krijgt versterking van een nieuw gezicht: Jensen Baert uit Slijpe, bij Middelkerke. Vanaf 1 september zal hij samen met Jelle Mels, Maurane Proost en Annabet Ampofo de kinderen door het nieuws van de dag gidsen.

Het jeugdjournaal Karrewiet is uitgegroeid tot een vaste waarde op Ketnet en brengt nieuws op maat van kinderen in Vlaanderen. Dat nieuws wordt doorspekt met eigen verhalen van de kinderen en aandacht voor hun kijk op de wereld. Jensen zal nu dus dit team versterken. “Ik heb superveel zin om het nieuws voor kinderen te brengen. Zij lijken mij het meest dankbare publiek. Want kinderen zijn van nature nieuwsgierig, en stellen veel vragen. En het voelt goed dat ik hen wat antwoorden mag geven”, vindt hij.

Wie is Jensen Baert?

Jensen is 27 jaar en woont in Gent, hij is opgegroeid in Slijpe (Middelkerke) en studeerde Taal- en Letterkunde: Nederlands – Latijn aan de UGent. Jensen behaalde nadien nog een master Journalistiek aan de KULeuven op de campus Brussel.

Hij begon bij VRT als redacteur voor Klara en MNM. Daarna stapte Jensen over naar VRT NWS om het radionieuws te presenteren op MNM en Studio Brussel. De afgelopen twee jaar was hij de vaste nieuwsstem op MNM.

Karrewiet, van maandag tot vrijdag om 17.55 uur op Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be, de Ketnet-app en op TikTok.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier