West-Vlaamse kandidaat in De Mol: “Ik kan goed onopgemerkt verdwijnen in de groep”

Dit zijn ze dan: de tien kandidaten van De Mol die ons de komende weken aan de buis zullen kluisteren. (Foto Play4)
Dit zijn ze dan: de tien kandidaten van De Mol die ons de komende weken aan de buis zullen kluisteren. (Foto Play4)
Bert Vanden Berghe

Vanavond stelde Gilles De Coster de kandidaten van De Mol 2021 voor. Onder hen één West-Vlaming: Jens Zutterman (30) uit Ieper, schrijnwerker van beroep en een bekend gezicht in voetbalmiddens. Hij neemt het op tegen negen al even geduchte kandidaten.

Vanaf zondag 21 maart gaat het langverwachte nieuwe seizoen van De Mol van start. De opnames daarvoor vonden plaats in Duitsland. Vanavond werden op Play4 de kandidaten voorgesteld. Eén van hen is Jens Zutterman (30) uit Westvleteren. De schrijnwerker is een bekend gezicht in de streek. Jens volgde les in het VTI in Poperinge, waar hij nog een 7de jaar Industriële Houtbewerking volgde. Sinds 2016 heeft hij als schrijnwerker een eigen zaak.

Jens is al een aantal jaar samen met Shana Glorie (32). Zij heeft sinds 2015 een eigen kapsalon in Ieper. Kapsalon Gloss & Shine werd toen geopend door Yves Leterme. Twee jaar eerder kocht het koppel een huis in Brielen, dat ze volledig verbouwd hadden. Eind 2017 kregen ze samen een dochter Joël. Opmerkelijk: vijf spelersvrouwen bij VKW Vleteren, waar Jens toen speelde, waren op hetzelfde moment zwanger. Maar misschien nog straffer: de zus van Jens, Shari, bleek gelijktijdig met Shana zwanger. Ze waren niet alleen uitgerekend op dezelfde dag, maar bevielen ook samen, met nog geen twee uur verschil tussen de twee geboortes.

Jens is bijzonder sportief én competitief. (Foto Play4)
Jens is bijzonder sportief én competitief. (Foto Play4)

Als jonge knaap was Jens een fervent motorcrosser, maar in zijn tienerjaren stond het voetbal steeds centraler. Hij voetbalde onder meer bij Lo-Reninge en SK Reningelst. Bij die laatste speelde hij zelfs tien jaar. Vijf jaar geleden, toen de ploeg een echt boerenjaar kende, was hij met tien doelpunten één van de topschutters. In 2017 verkaste naar VKW Vleteren, maar keerde in 2018 terug naar SK Reningelst. Vorig jaar besloot hij te stoppen en terug te keren naar zijn oude liefde: de motorcross. Veel wedstrijden heeft hij niet kunnen rijden met zijn Yamaha 250 cc, want zijn eerste wedstrijd stond gepland amper een week voor de eerste lockdown. Jens is bijzonder sportief: hij gaat ook regelmatig lopen en zwemmen.

Vanaf volgende week is hij dus ook te zien in De Mol. Zou hij een goede mol kunnen zijn? Ja, zo zegt hij zelf. “Ik zou een goede mol zijn omdat ik heel sociaal ben, maar goed onopgemerkt kan verdwijnen in een groep. Ik zou dan weer géén goede mol zijn omdat ik vrij impulsief ben en erg competitief. Ik zou de opdrachten steeds willen winnen.”

De anderen zijn alvast gewaarschuwd. Jens neemt het op tegen de studente psychologie Dami (30) uit Gent, advocate Jasmien (30) uit Ternat, recruiter Annelotte (25) uit Dilbeek, jurist Kevin (30) uit Gent, vaatchirurg Katrien (39) uit Nieuwrode, opvoeder Lennart (25) uit Schoonbroek, docent marketing Philippe (51) uit Burcht, flamencolerares Samina (42) uit Houthalen en horeca-uitbater Sven (41) uit Aalst.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.