VTM haalt ‘Astrid en Natalia back to reality’ offline

Astrid en Natalia konden in de eerste aflevering voor 2.700 euro twee wagens op de kop tikken. “En dan nog klagen dat één auto geen airco had…” © VTM

Televisiezender VTM heeft beslist om het televisieprogramma ‘Astrid en Natalia back to reality’ niet langer uit te zenden. De zender doet dit nadat er de voorbije dagen veel commotie was ontstaan over het programma waarin Astrid Coppens en Natalia Druyts een maand lang in armoede zouden leven.

“Om de sereniteit rond het thema en alle betrokken te laten terugkeren, heeft VTM2, samen met Astrid, Natalia en het productiehuis beslist om het programma niet langer uit te zenden”, klinkt het in een persbericht.

Maandagavond kwam de eerste aflevering van het realityprogramma op de buis. Daarop kwam heel wat kritiek.

Delicate oefening

VTM erkent dat er “nog een groot verschil is tussen de harde realiteit van het leven en de context van een realityprogramma voor televisie”.

“Die delicate oefening zorgde de voorbije dagen voor heel wat uiteenlopende meningen en controverse. Daardoor komen zowel het programma als de sterke getuigenissen die in de komende afleveringen nog te zien zouden zijn, helaas niet meer tot hun recht”, besluit de zender.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier