Vrienden en teamgenoten handbalclub Apolloon verrast door deelname: “Noah in ‘De Mol’? Echt geschift!”

Bert Vanden Berghe

Verrassing van formaat voor de kandidaten van De Mol én voor de kijkers, die zagen hoe een extra kandidaat een plek kon veroveren bij het team. Ook bij handbalclub Apolloon Kortrijk konden ze hun ogen niet geloven toen ze ‘hun’ Noah zagen opduiken.

Noah Vlieghe (18), student orthopedagogie, was zelf verrast toen hij na een razend spannende strijd een plek kon veroveren bij de tien mensen die de komende weken op zoek gaan naar de mol in het gelijknamige populaire programma op Play4. Noah had zijn omgeving vorig jaar wijsgemaakt dat hij zijn gastgezin in Zuid-Afrika ging bezoeken, twee jaar nadat hij er op uitwisseling was geweest. Niemand had ook maar een vermoeden dat Noah op dat moment in Duitsland zat voor de opnames van De Mol . Tot afgelopen zondagavond natuurlijk.

“Toen hij zijn helm afdeed, dacht ik: wat is dit?!”, lacht Valentine Moenens, tot vorig jaar trainster van Noah. “Ik ben als trainster meegegroeid met die groep, een heel geestige lichting overigens. Ik had Noah zeven jaar lang onder mijn hoede, van zijn 11de tot zijn 18de. Nu is hij overgestapt naar de heren en kreeg hij ook al een paar keer een kans bij de eerste ploeg. En terecht. Noah is niet alleen erg sympathiek en heel sociaal, maar ook iemand die er altijd voor gaat en gemotiveerd is. Eigenlijk een beetje een strever. Hij is best streng voor zichzelf.”

Feestje?

Niets dan lovende woorden ook van voorzitter Karl Laverge. “Noah is een echte teamplayer, hij is de eerste om zijn compagnons aan te sporen. Als keeper gaat hij er ook altijd voor. Als ze een wedstrijd verliezen, kan hij keihard ontgoocheld zijn.”

“Ik was even verrast als de anderen van Apolloon”, aldus Karl. “We hebben een WhatsApp-groep en die ontplofte meteen. Noah in De Mol ? Echt geschift! Mijn telefoon stond niet stil. Ik kreeg ook berichtjes van onder meer de volleybalploeg waarmee we het sportcafé delen op de Lange Munte. Daar komen vaak supporters of mensen van de scouts over de vloer om te verbroederen. Noah is zeker een bekend gezicht bij ons, ook al omdat hij er bij is van jongs af. Zijn nonkel speelde in de eerste ploeg en was ook trainer. Zo kreeg hij ook de smaak te pakken. Noah krijgt vaak te horen dat hij er geen 18 uitziet, maar veel volwassener lijkt. Hij is dat ook, zeker in zijn hoofd. We zijn Noah erg genegen, en omgekeerd ook. Hij staat altijd klaar om te helpen bij een kaarting of mosselsouper. Heel de familie eigenlijk. Dus ja, we zullen zeker supporteren voor hem!”

Kan hij ook ver geraken? “Goh, in De Mol komt er ook veel geluk bij kijken”, weet Valentine. “Hij is de jongste en ik ben er zeker van dat hij goed in de groep gaat liggen. Maar hij laat ook niet altijd het achterste van zijn tong zien. Toen op het laatste van de aflevering duidelijk werd dat hij evengoed de mol kon zijn als de rest, zweeg hij en dronk hij een slokje van zijn pintje. Dat is zó typisch Noah. (lacht) Vorig jaar konden we de afsluit van het seizoen niet vieren, dus hadden we al een feestje tegoed. Nu komt er zéker eentje. En Noah mag ook nog eens trakteren!” (lacht)

‘De Mol’, elke zondag om 19.55 uur op Play 4.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.