“Onwaarschijnlijk wat hij keer op keer presteert”: Christophe en entourage klaar voor finale The Voice van Vlaanderen

Blain met v.l.n.r. Wouter Lips, Alain Lefevere, Christophe Verholle en Diederik Claerhout. © Christophe Brysse
Maxim Bille
Maxim Bille Webredacteur KW

Vanavond is er de finale van The Voice van Vlaanderen op VTM. Daarin nemen de laatste vier kandidaten het tegen elkaar op. Bij die vier zit ook nog Christophe Verholle. De 43-jarige Roeselarenaar schitterde vorige week alweer op het podium en mag zich nu dus opmaken voor de ultieme liveshow. Wij legden ons oor nog een laatste keer te luister bij enkele mensen die heel nauw bij Christophe en dit avontuur betrokken zijn.

De naam van Christophe Verholle is intussen bekend over heel Vlaanderen. Voor zijn deelname aan The Voice deed zijn naam vooral lokaal een belletje rinkelen. De Roeselarenaar is namelijk al bijna 15 jaar de frontzanger en gitarist bij Blain. “We vinden het onwaarschijnlijk wat hij keer op keer presteert”, vertelt Alain Lefevere (36), de drummer van de band. “Zelf ben ik er al iedere liveshow bij en vanavond uiteraard ook. Wij met de band kennen hem en weten hoe goed hij kan zingen, maar dit is toch nog een heel andere ervaring. Hij zingt ook nummers die we niet van hem gewoon zijn, dus dat is dan toch wel telkens een verrassing voor ons. Voor mij persoonlijk is dat ook het moment dat het echt wel binnenkomt en me telkens kan ontroeren.”

Volgens Alain heeft het hele Voice-verhaal ook een positief effect op hun band. “We merken dat we meer bekendheid krijgen, dat zie ik ook aan het enthousiasme bij de verschillende aanvragen. We hopen dus dat dit ook wel voor een boost kan zorgen voor Blain. Zo staat het Trax Festival nu helemaal bovenaan ons verlanglijstje. Stiekem dromen we daar wel van. Het is een heel gewaardeerd festival en het zou een thuismatch zijn voor ons.”

School leeft mee

In het dagelijkse leven vind je Christophe dan weer vooral terug in het MSKA in Roeselare. Daar werkt hij op het personeelssecretariaat. Ook op de school leeft het enorm.

“Het is fantastisch, hé”, zijn de eerste woorden van Joeri Manhout (48), een van drie directeurs van de school. “Ik wist dat hij een stukske kan zingen. Ergens had ik dus wel verwacht dat hij het ver zou schoppen, maar niet dat hij de finale zou halen. Het is wel leuk voor onze school om te zien hoe het hier leeft. Niet alleen voor Christophe, maar voor iedereen hier aanwezig. Het zorgt voor een leuke sfeer en dat is altijd mooi meegenomen. Vrijdag gaan er alvast heel wat mensen van de school kijken. Ikzelf ook trouwens. Wie niet aanwezig kan zijn, zal op groot scherm samen kijken.”

Flyeren

Binnen zijn eigen familie kan Christophe dan weer op heel veel steun van zijn nicht Sabien Bonaventure (48) rekenen. “We zijn een kleine familie, met een heel hechte band”, vertelt ze. “Zelf was ik er al elke keer bij. En ook vanavond ben ik uiteraard weer van de partij. Ik wil dit voor geen geld van de wereld missen. Wat de reden is dat hij zo goed scoort? Christophe is iemand die met zijn beide voetjes op de grond staat. Soms denk ik zelf dat hij liever heeft dat iemand anders doorgaat dan hijzelf. Zo lief en meelevend is hij. We horen dat ook bij de medekandidaten.”

Sabien steunt haar neef trouwens niet alleen tijdens de show in Vilvoorde, maar ook al de dagen voordien. “Telkens trekken we erop uit om te flyeren hier in de regio. Op die manier proberen wij ook ons steentje bij te dragen om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om op Christophe te stemmen. Ook vandaag ga ik nog de laatste flyers uitdelen en dan hopen we natuurlijk dat hij mag winnen hé.”

Christophebrood

Of Christophe het haalt, dat weten we pas vrijdagavond. Eén ding is alvast zeker: de steun die hij krijgt, doet de sympathieke Roeselarenaar enorm veel deugd. “Het is ongelofelijk hoe hard dit leeft bij de mensen. Dit had ik nooit verwacht. Op de bakkersafdeling van de school maken ze nu zelfs al brood dat vernoemd is naar mij en onlangs kreeg ik nog een taart met daarop de beeltenis van mezelf.”

“De kans om een single te maken overstijgt mijn stoutste dromen” – Christophe

“Dit hele avontuur is voor mij een droom die uitkomt. Of ik hier ooit rekening mee had gehouden? Zeker niet. Als je hieraan begint, ligt de finale nog ver van je bed. Ik heb het telkens stap per stap bekeken. Misschien heeft die ingesteldheid me wel zo ver gebracht. Nu ik er sta, wil ik uiteraard winnen.”

Unieke ervaring

Als Christophe wint, dan staan hem nog mooie dingen te wachten. “Als ik me niet vergis, krijg je als winnaar 25.000 euro. Maar daar ben ik eerlijk gezegd totaal niet mee bezig. Dat was niet de reden waarom ik me heb ingeschreven. Uiteraard ga ik niet ontkennen dat het mooi meegenomen is, maar het is dus het minste van mijn zorgen. Wat me meer interesseert is de kans om een single te maken. Dat overstijgt toch wel mijn stoutste dromen.”

“Maar hoe het ook uitdraait, ik zie dit als een fantastische en unieke ervaring. Dit nemen ze me alvast niet meer af”, besluit Christophe.

The Voice van Vlaanderen, op vrijdag 26 april om 20.40 uur bij VTM.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier