Noah vangt bot in De Mol: “Hoe kon ik dit nu zo hard verpesten?”

Noah kon zijn ontgoocheling niet wegsteken. (foto Play4)
Noah kon zijn ontgoocheling niet wegsteken. (foto Play4)
Bert Vanden Berghe

Het zit de West-Vlamingen duidelijk niet mee in De Mol dit seizoen. Na de pijnlijke aftocht van Jens moet nu ook Noah het spel verlaten. Hij kreeg zondagavond een rood scherm te zien. “De klassieke tunnelvisie heeft me genekt.”

Het was het meest pijnlijke televisiemoment dit voorjaar: een bijzonder gedreven en enthousiaste Jens die in de eerste aflevering van De Mol naar huis moest, nog voor de reis goed en wel van start ging. Zijn plaats werd ingepalmd door de minstens even sympathieke Noah uit Kortrijk. Eerst leek hij niet verdacht omdat hij met veel geluk in het spel was geraakt. Toen bleek dat in de ploeg van de kandidaten én de reserveploeg een mol zat, was hij opeens opnieuw verdacht. Ten onrechte, zo blijkt nu, want in de derde aflevering moet hij de wedstrijd verlaten. De ontgoocheling was dan ook groot.

Eerst even terug naar je befaamde intrede. Hoe voelde dat?

“Ik had weinig vertrouwen in mezelf. Ik schatte mijn kansen echt heel laag in. Maar opeens zat ik wel in die wagen. Ik geloofde het niet.”

Voelde je je schuldig tegenover Jens?

“Ik voel mij nog steeds heel schuldig over Jens. Ik zou het zelf heel erg vinden moest ik te horen krijgen dat ik na een paar minuten al niet meer mee zou mogen gaan op reis. Ik zou hem zeker beter willen kennen en hopelijk lukt dit nog.”

Exit Noah. Enter Isidoor. (foto Play4)
Exit Noah. Enter Isidoor. (foto Play4)

Met welke kandidaat (/-aten) heb je een fijne band gekregen?

“Lennart. Dat klikte heel goed en hij is echt een heel toffe kerel. Dami omdat we elkaar verstonden doordat we van dezelfde leeftijdscategorie zijn. En Kevin omdat we veel bij elkaar sliepen.”

Welke opdracht vond je het leukste?

“Toch wel de Carpool Karaoke. Dat was zo ontzettend grappig en amusant, ik zou dat meteen nog eens willen doen. Ik moet nog steeds lachen als ik er aan denk.”

Hoe zou je die hypnose van/door Patrick omschrijven? Je kon er in de finaleopdracht wel aan weerstaan, maar bij het eerste opdrachtje had het wel invloed denk je?

“Ja, in de eerste opdracht voelde ik echt wel het effect van de hypnose. Ik voelde mijzelf ook echt zwaar worden. Een aangenaam en ontspannen toestand, maar ik wist wel perfect wat ik deed. Voor de finaleopdracht kon ik er wel aan weerstaan en heb ik de volledige tekst kunnen schrijven.”

Wat was je gevoel bij de laatste opdracht? Voelde je de bui al hangen?

“Totaal niet. Ik was erg verrast op het moment zelf. Ik was heel zeker van mijn mol.”

Noah: “Ik ben te nonchalant geweest.” (foto Play4)
Noah: “Ik ben te nonchalant geweest.” (foto Play4)

Waar liep het voor jou fout?

“Ik denk de huiselijke sfeer tijdens de eliminatie van aflevering drie tegenover de koude, mysterieuze sfeer tijdens de eliminatie van aflevering twee. Er lag veel meer druk op mijn schouders in de tweede aflevering. Door de wat warmere sfeer en het zodanig zeker zijn van mijn mol na een spannende eliminatie, zorgde voor een nonchalante eliminatietest. Klassieke tunnelvisie, hé.”

Hoe was de rit naar huis?

“Het had zijn toffe en minder toffe momenten. Soms waren er toffe gesprekken met de chauffeur Marc, waarvoor dank Marc! Ik besefte wel wat een geluksvogel ik was. Maar ik had ook momenten waarbij ik dacht bij mezelf: hoe kon ik dit nu zo hard verpesten?”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.