Mollenvanger Marc Denys volledig overtuigd: Philip is de Mol

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Over iets meer dan een week weten we wie Vlaanderen al zes weken lang aan het beliegen is. Afgelopen zondag, na de zesde aflevering (het bieden op een vrijstelling), schreef ik al dat de Mol alles op zijn kop heeft gezet en vroeg ik wat bedenktijd. Na alle afleveringen herbekeken te hebben, begon bij mij eindelijk de lamp te branden. Voor tv-kijkend Vlaanderen zijn er nog vier mogelijke mollen in het spel, voor mij zijn het voortaan drie fanatieke kandidaten en een werkelijk meesterlijke Philip, de meest openlijke saboteur aller tijden (maar ook véél meer dan dat).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Voor de volledigheid geef ik u een overzicht van de drie kandidaten die gaan uitmaken wie van hen naar de finale gaat:

Sven Uyttersprot (41) – Horeca-uitbater uit Aalst

Als het vliegtuig van Jasmien en Lennart te pletter dreigt te storten, gooit Sven het eerste papieren vliegtuigje in de kerosinehoepel. Sven lijkt me een kandidaat die voor de overwinning gaat, ten koste van de groepspot. Ik geef hem veel kans om de finale te winnen. Met zijn uitspraak ‘Als het op de Leerdammer heeft gelegen, komt het in de sacoche’ maakte hij zich intussen al onsterfelijk.

Annelotte De Brandt (25) – Recruiter uit Dilbeek

Annelotte heeft de titel van hoofdverdachte voor tv-kijkend Vlaanderen al een tijdje moeten afstaan. De manier waarop ze zondag reageerde bij het nieuws dat Lennart 10.000 euro uit de pot graaide, zal daar zeker geen verandering in brengen. Deze reactie verraadt de emoties van een teleurgestelde kandidaat. Annelotte geniet van het spel en is de lieveling van de groep. Aan de ontbijttafel roept ze iedereen op om “op de Leerdammer” te zweren dat ze niet in de molboekjes gaan kijken. Een Mol zou kirren van plezier bij het idee dat er mogelijk 4.000 euro verloren kan gaan.

Ik duim, samen met teckel Isidoor, voor Annelotte tijdens de allerlaatste eliminatie van dit seizoen! Hoe mooi zou het niet zijn, moesten baasje en hond samen naar huis kunnen gaan en zo een mooi einde breien aan hun Duits avontuur.

Lennart Driesen (25) – Opvoeder uit Schoonbroek

Weken aan een stuk heb ik de opvoeder in mijn vizier gehad en net voor de halve finale laat ik hem volledig los. In mijn ogen zal de Mol altijd passen voor een plaats in de cockpit, omdat de vliegtuigopdracht me echt een ‘mission impossible’ leek. Lennart heeft het minst verdiend voor de pot en zijn astronomische bod op het rechtstreekse ticket naar de laatste aflevering voor de finale neem ik er dan maar bij. Zijn zware uithaal naar de andere kandidaten verraadt stress, geen molgedrag.

Philip De Cleen (52) – Docent Marketing (De Mol) uit Burcht

Zes afleveringen leggen evenveel karaktertrekken bloot van één van de allerbeste Mollen uit de geschiedenis.

Aflevering 1 – zelfkennis

Tijdens de allereerste opdracht stelt hij zelf voor om linie 2 te gaan bemannen, waar hij Dami zal helpen om aanvallers af te schieten. Zo geeft hij het jonge geweld de kans om in linie 3 ervoor te zorgen dat de reserve-Mol afgeschoten zal worden. Zoals we in zijn voorstellingsfilmpje konden zien, gaat Philip altijd geweld uit de weg.

Aflevering 2 – subtiel

Philip stelt zich kandidaat om piano te spelen, ook al heeft hij totaal geen ervaring met een muziekinstrument. Het stelt hem echter wel in staat om verschillende keren de valse toets aan te slaan, waardoor de carpool karaoke kan gesaboteerd worden vanop afstand.

In de atoombunker is het Philip die over de telefoon communiceert met Jasmien. Hij laat tegenover zijn teamgenoten duidelijk verstaan de rode knop te willen indrukken (vrijstelling voor hun team, zonder geld te verdienen) en hij is ook de eerste die voorstelt om de doos grondig te onderzoeken. Het te winnen bedrag voor de bunkeropdracht is 3.000 euro en pas later in het spel (als de groene knop ter sprake komt) zal dit bedrag verhoogd worden naar 5.000 euro. De docent marketing maakt hier een zeldzaam foutje tegenover Jasmien door al in het begin van de opdracht te spreken over 5.000 euro.

Aflevering 3 – onhandig

Philip is vanaf deze opdracht wereldrecordhouder in het ‘per ongeluk dominosteentjes laten omvallen’. Ook de wandeling met de hondjes is geen succes, want al direct laat hij een hond weglopen. Philip kan heel goed hoofdrekenen, maar als Annelotte hem wil onderbreken om een eerder gemaakte telfout recht te trekken, geeft hij niet thuis. Achter al deze onbeholpenheid schuilt een geniale vermomming.

Aflevering 4 – sociaal

Philip geeft tijdens de voetbalproef twee verkeerde antwoorden waardoor hun keeper in een verkeerd vak staat tijdens het nemen van de strafschoppen. Volgens mij begint Sven hem hier al op het spoor te komen, wat Philip dwingt om een tandje bij te steken. Hij zet zijn beste beentje voor tijdens de fietsopdracht en weet zelfs Sven te overtuigen om te overnachten in het tentje aan de rotswand op 70 meter hoogte. Of speelde de horeca-uitbater komedie om Philip eens uit te testen? Sven lijkt me geen bangerik.

Aflevering 5 – sportief

Bij het opnemen van de videoclip van Takeo Ischi rekent Philip op fouten van de andere kandidaten. Bij het oplossen van de puzzel houdt hij zich rustig, omdat hij maar al te goed weet dat de kandidaten een halfuurtje benadeeld gaan worden. Voor de afreis klokte hij immers een toptijd van 2’39” onder water en daardoor is de puzzelopdracht al bij voorbaat mislukt.

Aflevering 6 – meesterlijk (de Mol komt nu echt bovengronds)

Tijdens de street art-opdracht in Berlijn verblijdt Philip eerst iedereen met het nieuws dat het gewonnen bedrag verdubbeld is, om vervolgens tegengesproken te worden door Gilles De Coster. Hij heeft het foute verschil aangeduid, een verschil in het gebouw, niet in de graffiti. Hoeveel pech kun je hebben?

Bij de vliegtuigopdracht gooit hij eerst zijn papieren vliegtuigje in de vakken ‘Motorbrand’ en ‘Tegenligger’ om vervolgens getuige te zijn van de crash van Jasmien en Lennart. Er komt geen geld in de pot.

Bij de derde en laatste opdracht drukt Philip pas echt zijn stempel op dit seizoen.

Op de 15de dag van dit molavontuur komt hij als vijfde en laatste aan de beurt in de dagboekkamer. De Mol weet dan al dat er drie personen (Annelotte, Sven en Lennart) aan de verleiding konden weerstaan om niet te kijken in de dossiers. Op dag 16 is er dus ruim voldoende volk (lees: heel veel kans) om een mooi bod te doen op de vrijstelling en de pot veel lichter te maken. Philip breekt de groepsbelofte en bekijkt de dossiers van medekandidaten, waardoor er 4.000 euro uit de pot gaat.

Nu komt het erop aan om bij terugkeer naar de groep slecht te liegen, zodat iedereen doorheeft dat de ‘meest onhandige kandidaat’ weer eens voor eigengewin is gegaan.

Enkel dan gaat het geld effectief in rook op! Dit is de reden waarom ik zo overtuigd ben dat de Mol bij de nieuwsgierigen zit en niet bij de bieders. De opdracht is over twee dagen gespreid, wat maakt dat Philip tijd genoeg heeft om Sven en zeker Lennart onbewust warm te maken om echt hoog te bieden.

De Mol heeft officieel het meest verdiend van alle kandidaten, maar door molacties onder de radar verdwijnt het geld in de groepspot als sneeuw voor de zon.

Hoeveel geld is er al gewonnen?

In de pot: 7.600 euro

Geld dat verloren ging: 71.400 euro

Totaal geldbedrag dat al kon gewonnen worden: 79.000 euro

De finale van De Mol lonkt. Welke kandidaat moet de groep als laatste verlaten?

In aanloop naar de spannende eindstrijd ga ik volgende week uitvoeriger in op alle mollenstreken van de docent ‘Ich sabotier, ich manipulier, für mich ist das kleines Bier‘ marketing!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes en geniet van jullie weekend,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over De Mol.

Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.