Mollenvanger Marc Denys overloopt de zes overblijvende kandidaten van De Mol

© Play4
Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Wie kreeg zondagavond ook zin in lekkere pizza? De vierde aflevering van ons favoriete programma was niet alleen een ode aan Mario, de kleine, Italiaanse, besnorde loodgieter die houdt van racen, maar ook aan de edele kunst van het traditioneel pizzabakken. De makers overtreffen zich elk jaar opnieuw, ook dit seizoen is het weer… smullen! Ananas, pizzadeeg en bananen vlogen in het rond, maar wie is nu die dekselse Mol? Ik overloop eventjes samen met u alle zes resterende kandidaten.

Alvorens hiermee van start te gaan: ook de voorbije aflevering verloren we een kandidaat die ik nooit als Molletje zag. Ondanks haar deal met de Mol, nam Coco onherroepelijk afscheid van de groep. Het rode scherm van de charmante kandidate met zuiderse looks en dito temperament maakte wel duidelijk dat er nog iemand anders vol op de verkeerde Mol zit! Er was immers een ex aequo met een andere kandidaat. Hopelijk herpakt die persoon zich of ook zij/hij wordt het volgende slachtoffer van tunnelvisie.

CHARLOTTE (26) – farmaceut

© Play4

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Charlotte is NIET de Mol. Twee zaken vielen me afgelopen zondag op. Ten eerste: Gilles De Coster vraagt bij aanvang van de tweede opdracht aan Charlotte, de bewaarder van de verdubbelaars, of ze een verdubbelaar wil inzetten. Charlotte antwoordt hierop laconiek dat ze die kleinoden niet bij zich heeft. Weg is de kans om de inzet van 3.500 euro te kunnen verdubbelen. Mij lijkt dit eerder jeugdige nonchalance of misschien zelfs wel een poging om zichzelf verdacht te maken, maar zeker geen mollenstreek. Wat denk jij ervan?

De derde opdracht, het eliminatiespel, lijkt me nog een duidelijker voorbeeld. Stel dat Charlotte de Mol is, dan weet ze dat Coco all-in gaat op de verkeerde verdachte. Logischerwijs zal ze Coco proberen in het spel te houden en haar de pasvraag laten winnen. Coco gaat dan gewoon door naar de volgende aflevering en er verdwijnt 1.000 euro uit de pot! Een win-win waar de Mol nooit néé tegen zegt. In de plaats daarvan viseert ze Coco en houdt ze zelfs een stemming om Coco de genadeslag te geven. Wat mij betreft is dat duidelijk actie van een kandidaat die zelf vreest voor haar plaatsje!

LYNN (38) – videograaf

© Play4

Lynn blijft voor mij nu al vier afleveringen lang het schoolvoorbeeld van een fantastische kandidate. Ze is zeker niet de Mol. Want zag je hoe ze afgelopen zondag direct merkte dat een booster gebruiken voor Charlotte totaal geen zin had? De 26-jarige farmaceut had haar dagje niet, want ze reed gewoon veel te traag in haar duel met de Italiaanse kampioen Massimiliano. Ondertussen weten we dat die lieve Lynn steevast past voor een persoonlijk voordeel. Ze zet deze eigenschap nog eens fijntjes in de verf tijdens het korte groepsgesprek. Op deze manier speelt de videograaf in op het schuldgevoel van Coco. De Spaanse wordt zenuwachtig en valt uiteindelijk door de mand. De Mol heeft er net belang bij dat een verkeerde persoon gekozen wordt en niet de kandidaat met het rode scherm.

MICHAËL (41) – boomverzorger

© Play4

In boomverzorger Michaël zag ik altijd een eerlijke en zalige kandidaat, maar na het zien van de vierde aflevering begon ik eerst toch wat te twijfelen aan zijn goede intenties. Zijn enthousiaste (zo kennen we hem) uitspraak aan Senne tijdens het racen zette mij serieus aan het piekeren. “Senne, je bent op weg naar de Beker van Italië, makker”. Deze aanmoediging zette onze besnorde held aan om zijn kart aan de rand van het circuit te parkeren. Senne reed op dat moment glansrijk op kop, de Italiaanse kampioen Massimiliano werd echt door hem in zijn hemd gezet. Maar toch kwam er bijna geen geld in de pot. Desondanks zie ik in deze zelfverklaarde handige Harry geen Mol.

BERNARD (33) – leerkracht

© Play4

Bernard blijft het spel fantastisch spelen. Sinds zondag kennen we ook zijn innerlijke drijfveer: zijn vrouw wil een nieuwe voorgevel. De vierde aflevering toonde ons de leerkracht zoals we hem kennen, namelijk als het bezigste bijtje van de groep. Tijdens het racen werd Senne dan wel ingehaald door die Italiaanse kampioen, maar België scoorde toch nog goud. Dankzij Bernard is die Beker van Italië van ons! Bij de pizzakoeriers maakte hij niet altijd de beste keuzes, maar foutjes maken is menselijk, toch? In deze sympathieke leerkracht schuilt een trefzekere bananenwerper, een snelle racepiloot, een heerlijke kandidaat, maar geen Mol.

STÉPHANIE (35) – verpleegkundige

© Play4

Alle kijkers weten intussen dat Stéphanie heel heftig kan reageren als iemand een fout maakt tijdens een opdracht. De vraag bleef al die tijd of ze dit deed om haar eigen molgedrag te verdoezelen en om verdachte zaken van haar medekandidaten extra in de verf te zetten. Vorige week werd ik van de wijs gebracht door haar tattoo. Toonde ze hier haar goed hart om de opdracht te doen slagen of is het gewoon een leuk aandenken voor later, aan ’dat jaar waar ik de Mol was’?

Viel het je ook op dat er elke aflevering wel een snoezepoes over het scherm trippelt? Afgelopen zondag zagen we zo’n hartendiefje smullen van een pizza die op de grond was gevallen. Bij het karten is het Stéphanies taak om te tellen hoeveel rondjes iedereen aflegt. Maar als puntje bij paaltje komt, is de verpleegkundige opeens de tel kwijt. Door haar schuld gaat Senne in de rem en weg is de 1.000 euro, met de tv-kijker als stille getuige. Of is er meer aan de hand?

Samengevat: de knappe verpleegkundige staat voor mij op plaats twee, Senne is mijn nieuwe hoofdverdachte.

SENNE (28) – sociaal werker

© Play4

Na de tweede aflevering waarin Senne enorm op de voorgrond trad (het kasteel en de doos van Pandora) en de derde aflevering waarin onze sociaal werker bijna volledig afzijdig bleef tijdens de opdrachten, kregen we afgelopen zondag opnieuw een glimp van de meer actieve Senne. Het viel mij op dat hij zich handig manoeuvreerde in de zetel van de kart. Als Mol is jouw plaats op het racecircuit, want je hebt daar impact op de slaagkansen van de volledige opdracht. Hij zette daar zijn beste beentje voor, alleen het bananengooien lukte iets minder (vier bananen gegooid, eentje was raak). Maar toen kwam die bizarre voorlaatste (of was het laatste) ronde? Op het einde gaat Senne ervan uit dat zijn race afgelopen is, terwijl hij nog één ronde moet afwerken. Heeft hij hier eerst zelf het zaadje geplant door te vragen aan Michaël en Stéphanie in welke ronde hij zit? De manier waarop onze Max Verstappen uit Westerlo onmiddellijk in de remmen ging en zijn kart aan de kant zet, vond ik toch wel héél verdacht! Als je als jonge gast mag racen op dit formidabel circuit, dan doe je er veiligheidshalve toch nog een rondje bij? Ik bekeek de opdracht nog een paar keer opnieuw en in mijn hoofd hoorde ik het liedje ‘Dos cervezas por favor, de Mol in Sicilië heeft een snor’.

  • Verdiend: 1.500 euro (groepspot na 4 afleveringen: 11.140 euro)
  • Beste speler: Bernard
  • De Mol: iemand van het duo Stéphanie en Senne

Tot ‘Ollemolle Mol’! Mollengroetjes, Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier