Mollenvanger Marc Denys blijft helemaal overtuigd en houdt vol: Senne is De Mol

© Play4
Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

En toen waren ze nog met vijf! En opnieuw werd er géén geld verdiend, wat is de Mol goed bezig, zeg! Op Sicilië maakten we enkele weken terug kennis met een extra troef om het de saboteur dubbel zo moeilijk te maken, maar dat zit wel snor voor de Mol. Vijfde afvaller Lynn heeft op weg naar huis die allerlaatste verdubbelaar gewoon op zak. Vakkundig weggespeeld door een excellente Mol, die het vertrouwen blijft genieten van de groep. We zagen Hercules, de spaghettisaus van de mama’s en robuuste blokkentorens, maar wie is nu die dekselse Mol? Ik overloop eventjes samen met u alle vijf resterende kandidaten.

Ik val niet graag in herhaling, maar ook de vijfde afvaller Lynn had ik eigenlijk vorige week al voorspeld. Lynn bleef aflevering na aflevering het schoolvoorbeeld van de eerlijke kandidate, die het groepsbelang altijd boven persoonlijke troeven verkoos. Vroeg of laat wreekt zich dat en zo geschiedde. Het ontroerende is nu dat die lieve Lynn naar huis mag met de laatste verdubbelaar, in gezelschap van haar even lieve mama. We gaan je missen, Lynn.

CHARLOTTE (26) – farmaceut

© Play4

Wie heeft ook zitten roepen naar het tv-toestel zondagavond? Wie begint er nu met water te gieten in dat vat, als de gaten nog niet eens opgevuld zijn? Dit was toch zinloos? En ook de mama van Charlotte plaatst blijkbaar vraagtekens bij de rol van dochterlief. Als Charlotte antwoordt dat ze als kandidate in het spel staat, is de reactie van mama vlijmscherp: “Schatje, ik ken je nu al heel lang. Ik weet dat je nu aan het liegen bent”. En toch gun ik guitige Charlotte het voordeel van de twijfel en zie ik haar niet als Mol. De farmaceut speelde afgelopen week immers een te grote rol bij de exit van vierde afvaller Coco, dit ben ik niet vergeten.

MICHAËL (41) – boomverzorger

© Play4

In Michaël zie ik nog steeds de goudeerlijke kandidaat. Akkoord, tijdens de eerste opdracht laat de boomverzorger uiteindelijk die zuilen vallen, maar volgens mij had zelfs die plaatselijke Hercules het niet beter gedaan. Die snoodaard van een Senne heeft het natuurlijk veel langer kunnen volhouden, maar hij moest dan ook veel minder gewicht torsen. Om de drie minuten werd er vijf kilogram extra gehangen aan beide zuilen, sta me toe dan ook als eerste te beginnen. En duimpje voor Michaël dat hij toch maar mooi de spaghettisaus van zijn mama eruit kon halen. Hopelijk zijn intussen alle plooien gladgestreken tussen die twee.

BERNARD (33) – leerkracht

© Play4

Bernard blijft het spel fantastisch spelen. En ook de vijfde aflevering toonde ons de leerkracht zoals we hem al een heel seizoen leren kennen. Hij geeft zich volledig, maar als volbloed winnaar is Bernard natuurlijk niet immuun voor verleiding. De 33-jarige leerkracht is een van de twee deelnemers (samen met Stéphanie) die naar het scherm kijkt bij de mol-kwelling, waardoor er 500 euro verloren gaat. Bernard wil winnen, elk stukje informatie om deze doelstelling te behalen is meer dan welkom. Het is je vergeven, Bernard. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar ik geloof nooit dat in deze sympathieke kerel een Mol schuilgaat.

STÉPHANIE (35) – verpleegkundige

© Play4

Na de vierde aflevering plaatste ik de knappe verpleegkundige op de tweede plaats, na mijn hoofdverdachte Senne. En ook afgelopen zondag liet Stéphanie me niet los. Net als Bernard (op zoek naar extra info om te winnen) kijkt Stéphanie naar het scherm. Resultaat: 500 euro minder te verdienen. Maar anderzijds, tijdens die opdracht met de Griekse kwellingen was de verpleegkundige toch echt niet te benijden. In loodzware omstandigheden zette ze toch maar weer haar beste beentje voor om de eindstreep te behalen. De aflevering eindigde met zowel een pasvraag voor Stéphanie als voor Michaël. Ik denk nu echt wel dat we enkel naar Senne moeten kijken als Molletje van dit seizoen.

SENNE (28) – sociaal werker

© Play4

Volgens mij treedt de Mol van dit seizoen uit de schaduw van twee vroegere mannelijke kleppers van saboteurs, namelijk Gilles Van Bouwel en Lennart Driesen. Tijdens de tweede aflevering kwam hij te laat aan bij de ontbijttafel, goed wetende dat dit daarna een rol in de schijnwerpers ging opleveren (opgesloten in het kasteel en een goede positie voor het openen van de doos van Pandora).

Na een uiterst winstgevende eerste aflevering (8.800 euro) kwam er sindsdien weinig geld bij in de pot. De derde aflevering betekende een snipperdag voor de Mol, maar tijdens de vierde aflevering vorige week ontbond de Max Verstappen van de Kempen al zijn duivels. In de beste positie profiteerde hij van de minste twijfel om zijn kart aan de kant te zetten en geld uit de pot te houden.

Ook afgelopen zondag was Senne goed op dreef. In mijn ogen ligt hij ongelofelijk goed in de groep (zijn job van sociaal werker zal daar niet vreemd aan zijn). Hij manoeuvreert zich handig als eerste om de zuilen vast te houden en houdt het 12 minuten lang vol. Dit is dubbel zo lang als Michaël, maar de kijker gaat er snel aan voorbij dat hij zo de boomverzorger opzadelt met een taak die nooit lang vol te houden is. Om de drie minuten werd er vijf kilogram extra gehangen aan beide zuilen. Tijdens de tweede opdracht kopieert hij het moment van nonchalance, dat Charlotte al eerder eens overviel: Senne is de verdubbelaars vergeten mee te nemen, waardoor hij de troef ook niet kan inzetten. Tijdens de derde opdracht doet Senne weer zijn uiterste best, maar als de kat op de koord komt, echt geld verdienen, dan faalt hij alweer.

© Play4

Tijdens de dessertronde ligt de voorkeur van Senne bij een weekendje Amsterdam in een luxueus hotel boven een pasvraag. Wat mij betreft totaal onbegrijpelijk! Het is hier wel De Mol, geen Vlaanderen Vakantieland! Wie weet nog wie dat zei? Inderdaad Bart, de verliezend finalist uit het seizoen met Alina, toen West-Vlaamse Jolien uit Ingelmunster won! De Mol uit Griekenland met de dekselse doos van Pandora. Alles komt terug en op de achtergrond hoor ik nog steeds het liedje ‘Dos cervezas por favor, de Mol in Sicilië heeft een snor’.

  • Verdiend: 0 euro (groepspot na 5 afleveringen: 11.140 euro)
  • Beste speler: Bernard
  • De Mol: Senne

Tot ‘Ollemolle Mol’! Mollengroetjes, Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit jaar zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier