Mollenvanger Marc Denys 100% zeker: de Mol is Katrien of Lennart!

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

Van de twintig kandidaten aan de start werden er inmiddels al twaalf naar huis gespeeld. De opwarmingsronde is duidelijk voorbij, nu is het tijd voor bittere ernst. De Mol is geen Vlaanderen Vakantieland, maar een meedogenloos spel, waar je niemand echt kunt vertrouwen. Na twee afleveringen met een perfecte mengeling van humor, ontspanning, stress en suspense, begin ik al stilletjes aan conclusies te trekken.

Zoals elk seizoen proberen de makers ons om de tuin te leiden met wel heel opvallende ‘verdachte’ handelingen.

In aflevering 1 liep Sven met alle aandacht weg toen hij zijn lach niet kon inhouden bij de koekoeksklokken. Hij leek opeens ook vergeten hoe een cocktail klaar te maken.

Na aflevering 2 kreeg ik heel veel berichtjes binnen over Philip. Hij belt met Jasmien en heeft het over 5.000 euro, terwijl op dat ogenblik maar 3.000 euro op het spel staat. Tijdens de opdracht verhoogt Gilles De Coster de inzet naar 5.000 euro! Toeval of een verspreking van… de Mol?

Tijd om alle kandidaten eens onder de loep te nemen:


Jasmien Foré (30) – Advocate uit Ternat

Tijdens de karaokeopdracht vindt Jasmien, terwijl Dami nog totaal geen idee heeft, de twee gezochte woordjes die ervoor zorgen dat er geld wordt verdiend. Ze heeft als juriste snel door dat Philip aan de telefoon aan het liegen is, maar speelt het spelletje mee.

Superleuke kandidate, geen Mol!


Philip De Cleen (52) – Docent marketing uit Burcht

Philip zet op de piano een straffe prestatie neer. Drie uur opleiding volstaan voor de docent marketing (dm van… de Mol?) om te slagen in de piano-opdracht. Hij krijgt het eenvoudigste stuk, dat wel, maar het doet niets af van zijn prestatie!

Hij wordt door de makers duidelijk naar voren geschoven en komt heel veel in beeld, een teken aan de wand dat hij de Mol NIET is.


Annelotte De Brandt (25) – Recruiter uit Dilbeek

Het valt mij op dat Annelotte, eenmaal ze ziet dat Katrien de pianoproef zal doen, zich direct ook kandidaat stelt. Het is Katrien die Annelotte ‘betrapt’ op het verkeerd aanleren aan Kevin. De jurist uit Gent zal ook volledig de mist ingaan tijdens de proef.

Tijdens de wijnproef laat Annelotte bijna onmiddellijk haar twee gevulde wijnglazen op de grond kletteren, wat automatisch een einde maakt aan haar opdracht.

Toch verdenk ik Katrien meer dan Annelotte, want deze laatste lijkt me op het einde van de tweede aflevering echt een onzekere kandidate die bang is voor haar plaatsje.


Noah Vlieghe (18) – student orthopedagogie uit Kortrijk

De West-Vlaamse nieuwkomer smijt zich volledig tijdens elke opdracht. De Kortrijkzaan is de meest enthousiaste zanger en uitbeelder van het viertal en druiven persen doet hij eveneens met volle overgave. Het emmertje druivensap (12 liter) was in een wip gevuld en vervolgens draagt hij twee volle wijnglazen veilig naar beneden.

Zijn enthousiasme is echt aandoenlijk of lijkt dat maar zo… omdat hij tijdens de openingsproef toch maar mooi 5.000 euro uit de pot heeft gehouden?


Sven Uyttersprot (41) – Horeca-uitbater uit Aalst

Het minste dat je kan zeggen van onze sympathieke horecaman, is dat hij altijd en overal in de kijker loopt. Geen goede eigenschap als Mol, denk ik dan. De wijnproef is, met al zijn horeca-ervaring, een kolfje naar zijn hand. Hij overschat dan wel zijn capaciteiten als ‘schlagerkoning’, maar wie zingt er al eens niet vals? Sven scoort in de eliminatieproef beter dan Dami en Kevin, wat erop wijst dat hij zich al een idee vormt van de identiteit van de Mol.


Samina Carremans (42) – Flamencolerares uit Houthalen

De sympathieke Limburgse zet tijdens de Carpool Karaoke de allerbeste zangprestatie neer. Ze zingt amper vals, met als resultaat 825 euro voor de pot. Net als Noah en Lennart zet ze vervolgens haar beste beentje voor bij het druiven stampen. Het levert de groep zes extra volle wijnglazen op, waarvan ze er twee veilig tot bij de receptie brengt.

Superpositieve en leuke kandidate, geen Mol.


Lennart Driesen (25) – Opvoeder uit Schoonbroek

De opvoeder is een van de leukste kandidaten van dit seizoen. Hij zoekt als een bezetene voldoende druiven om zo snel mogelijk een emmertje vol te laten persen tijdens de wijnproef. Het moet wel gezegd dat hij de twee gewonnen wijnglazen daaropvolgend niet kan verzilveren. Hij komt aan bij de receptie met twee net onvoldoende gevulde glazen, in tegenstelling tot Samina en Noah.

We weten dat er thuis een molsalamander op hem wacht en dat hij kleurenblind is. Ik stel me opeens ook vragen bij zijn optreden bij de derde en laatste linie tijdens de openingsproef in de eerste aflevering.

Gilles De Coster heeft ons in de eerste aflevering toevertrouwd dat de twee Molletjes elkaar al hebben ontmoet! Lennart heeft tijdens de proef de laatste drie kogels om af te vuren. Hij laat Noah naar de wagen gaan (geen 5.000 euro voor de groep) en schiet de reserve-Mol bij de aanvallers af. Lennart wist immers maar al te goed op wie hij moest richten!


Katrien Cuppens (39) – Vaatchirurg uit Nieuwrode

De vaatchirurg heeft een klassieke muziekopleiding genoten, dus de eerste opdracht lijkt wel op haar lijf geschreven. Ze speelt haar stukje Bach foutloos, wat 1.000 euro oplevert. Katrien lijkt een eeuwige glimlach op haar mond te hebben, maar tijdens de pianoles aan Philip zien we een andere kant van haar.

Philip, die absoluut geen muzikale voorkennis heeft, krijgt het snel op zijn heupen van haar autoritaire manier van lesgeven. Hij loopt zelfs eventjes weg, maar slaagt er uiteindelijk in om bijna foutloos zijn stukje te spelen. Was het de bedoeling van de vaatchirurg om Philip te doen opgeven?

Tijdens de wijnproef komt Katrien met één glas aan de aankomst. Genoeg voor Dami om te besluiten dat Sven (twee glazen) en Katrien (één glas) NOOIT de Mol kunnen zijn. Dami zag eventjes later het rode scherm. Toeval?

De derde opdracht, in de bunker, speelt Katrien ogenschijnlijk op automatische piloot. Voor een intelligente kandidate verwacht ik toch beter denkwerk.

De pot bedraagt momenteel 8.500 euro. Er ging al 21.500 euro in rook op van de maximaal te verdienen 30.000 euro.


Beste spelers tot nu toe?

1. Jasmien

2. Noah

3. Sven

Wie is de Mol niet?

1. Noah

2. Jasmien

3. Sven

Wie is mijn Mol?

1. Katrien of Lennart! Alle andere kandidaten sluit ik nu al uit.

Jullie mollenvanger is met andere woorden al na twee afleveringen het slachtoffer van tunnelvisie, al zijn het twee totaal verschillende tunneltjes.

Zondag zeker kijken naar de derde aflevering. Spannend!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes en fijn weekend,

Marc Denys

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.