“Met pijn in het hart”: Karl Vannieuwkerke en partner verkopen historische herenwoning in hartje Ieper

Karl prijst de woning zelf aan in een knappe video. © Screenshot Home Hunters
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Wie op zoek is naar een bijzonder renovatieproject, moet in Ieper zijn. Immokantoor Home Hunters heeft sinds kort een prachtige herenwoning aan het Colaertplein in de aanbieding. De verkopers? VRT-gezicht en KW-columnist Karl Vannieuwkerke en zijn partner Caroline. “Bedoeling was hierheen te verhuizen. Maar vorige zomer vroegen we ons af: waarom eigenlijk?”

In een professioneel gemaakte video op de Facebookpagina van immokantoor Home Hunters uit Ieper leidt Karl Vannieuwkerke je rond in een “majestueuze herenwoning” aan het Colaertplein. Volgens de omschrijving een echt meesterwerk van architect Jules Coomans uit 1903. “Bij het betreden van de woning via de royale inkomhal word je onmiddellijk overweldigd door de grandeur ervan: een imposante trappenhal en een prachtige mozaïekvloer vangen je blik”, klinkt het.

(lees verder onder de video)

Het huis telt 12 kamers, een dubbele garage en een tuin. “Ideaal voor een gezinswoning of een vrij beroep”, prijst Karl Vannieuwkerke de woning aan in de video. Het is niet toevallig dat de presentator van Vive le Vélo opduikt in de video. Het huis is namelijk van hem en zijn partner Caroline Vereenooghe.

“We hebben het huis samen gekocht en dachten naar Ieper te verhuizen voor het gemak van het stadsleven”, vertelt Karl ons. “Kinderen dichtbij school, winkels te voet enzovoort. Maar we vroegen ons vorige zomer af waarom we eigenlijk zouden verhuizen.”

Karl bij zijn lammetjes in Diksmuide. Archiefbeeld.
Karl bij zijn lammetjes in Diksmuide. Archiefbeeld. © Christophe De Muynck

“We wonen nu op een boerderij omringd door dieren en als het mooi weer is wanen we ons in de Provence. Bovendien hebben we allebei een heel drukke agenda en weinig tijd om een verbouwing op te volgen. We hebben dus beslist om opnieuw te verkopen. Met pijn in het hart, want het is een prachtig pand”, aldus Karl.

De vraagprijs voor de woning bedraagt 799.000 euro. Meer info op de website van Home Hunters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier