Marie Verhulst (25) straks te zien in ‘De Verhulstjes’: “Een leuke inkijk in ons leven”

“Mijn voornaamste wens voor 2021? Dat ik op een podium mag staan met Samson!”, zegt extra baasje Marie Verhulst.© Studio 100
“Mijn voornaamste wens voor 2021? Dat ik op een podium mag staan met Samson!”, zegt extra baasje Marie Verhulst.© Studio 100
Wouter Verheecke

Heel wat mensen moesten het voorbije jaar hun werkplanning bijsturen. Dat was niet anders voor Marie Verhulst, het extra baasje van Samson. Het jaar werd ingezet met een eerste videoclip van het nieuwe duo, maar vervolgens vielen alle geplande zomershows pardoes in het water. Toch zat ze allerminst stil, binnenkort kunnen we zelfs het wel en wee van Marie en haar gezinsleden volgen in de realityreeks ‘De Verhulstjes’.

Marie Verhulst werd 25 jaar geleden geboren in Brasschaat en zat op internaat in het Lemmensinstituut in Leuven. Daar studeerde de jonge actrice in 2013 af, om vervolgens haar opwachting te maken als Charlotte Charlie Timmermans in de jeugdserie Ghost Rockers . Eerder was ze ook al lid van het Studio 100-koor. Zo reisde ze al het hele land rond en daarbij is er ook een duidelijke link met onze provincie.

Wat is jouw band met West-Vlaanderen?

“Mijn moeder is van Nieuwpoort en mijn vader woont nu al een twaalftal jaar met zijn nieuwe vrouw in Oostduinkerke. Ik vertoef dus regelmatig aan de kust, maar dat was als kind ook al zo toen mijn vader in de zomervakantie shows deed in Plopsaland De Panne. Samen met mijn oudere broer Viktor bracht ik toen veel tijd door aan het strand en in de zee. Daar hou ik heel fijne herinneringen aan over!”

Spreek je dan ook al wat West-Vlaams?

“Als actrice probeer ik het gebruik van dialecten te beperken, maar jullie mo how zeg vind ik wel heel leuk. Ik heb er even over gedaan, maar ondertussen begrijp ik ook vrijwel alles.” ( lacht )

Het voorbije jaar werd je voorgesteld als het nieuwe baasje van Samson. Hoe heb je dat eerste jaar doorstaan?

“Dat verliep natuurlijk niet volgens verwachting door de crisis. Alles waar we een publiek voor nodig hadden, werd van de agenda geschrapt, en dat was toch vrij veel. Ik had daar echter zelf geen vat op, dus heb ik dat vrij snel kunnen loslaten en heb ik me gefocust op wat wél nog kon. Zo hebben we een cd opgenomen en hebben we meer dan honderd afleveringen van Samson & Marie ingeblikt, die sinds september op Ketnet te zien zijn. Er waren dus zeker ook mooie momenten.”

Heb je nieuwe hobby’s of talenten ontdekt?

“Niet echt, al kan ik nu wel beter zingen, want ik heb de vrijgekomen tijd aangewend om zanglessen te volgen. Ik kijk er naar uit om weer op te treden. Zo moeten we nog meer dan 40 voorstellingen van de Afscheidsshow spelen.”

Had je niet beter ook wat gestudeerd voor je deelname aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’?

( lacht ) “Ik ben geen quizzer. Voor mij was het dan ook geen verrassing dat ik na de eerste uitzending meteen het strijdtoneel moest verlaten. Ik had het net zo verwacht.”

Tegenwoordig duik je geregeld op in de vlogs van je broer en vanaf volgende week zijn jullie zelfs te zien in jullie eigen realityreeks ‘De Verhulstjes’. Waarom moeten we daarnaar kijken?

“Mijn vader krijgt de vraag naar zo’n realityshow nu zeker al een jaar of vijf. Ondertussen denkt iedereen toch al te weten wie wij zijn en wat wij doen. Dan kunnen we maar beter een leuke en duidelijke inkijk in ons leven geven , dacht hij nu. Daarom volgen de cameraploegen ons bij papa en Ellen thuis in Oostduinkerke, maar ook tijdens het werk. Ook mijn vriend zal opduiken in de reeks. Een doordacht doel zit daar van onze kant niet achter. Het is puur entertainment. De kijker zal sowieso verrast worden!”

Wat mogen we jou toewensen voor het nieuwe jaar?

“Ik ben positief ingesteld en heb niet veel zitten jammeren, maar nu verlang ik echt wel om met Samson op te treden voor een publiek en kinderen gelukkig te maken.”

Schrikt de tol van de roem je niet af?

“Neen. Helemaal nieuw is het ook niet voor mij, want ik was al een vijftal jaar in Ghost Rockers te zien. Mijn vader heeft overigens dertig jaar lang aan de zijde van Samson opgetreden. Ik heb het nooit anders geweten dan dat hij herkend en aangesproken werd op straat. Dat heb ik zelf nooit gek gevonden, laat staan vervelend.”

Zijn er al voorstellingen vastgelegd?

“We zouden afgelopen zomer in Plopsaland optreden, maar dat kon door corona niet doorgaan, net als alle geplande festivals waar we te gast zouden zijn en niet te vergeten de Afscheidsshows . We hopen al deze shows en optredens in 2021 te kunnen inhalen.”

De nieuwe realityreeks ‘De Verhulstjes’ is vanaf donderdag 7 januari te zien op Vier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.