Marc Denys met 4 tips voor het vinden van de Mol

Marc Denys
Marc Denys Enthousiaste mollenvanger uit Veurne

De kandidaten van De Mol zijn bekend: Annelotte, Dami, Jasmien, Katrien, Samina, Sven, Philip, Lennart, Kevin en last but not least Ieperling Jens, de (voorlopig) enige West-Vlaming aan de start.

Vanaf zondag 21 maart gaat op Play4 de zoektocht van start naar de verrader binnen deze leuke groep. Om de mollenjacht wat makkelijker te maken, heb ik voor u de belangrijkste tips op een rijtje gezet voor een succesvolle vangst. Veel leesplezier!

Tip 1: Wie valt niet op?

Zondag zien we een grote groep in actie met maar liefst 20 nieuwe gezichten. Let in de eerste aflevering vooral op de personen die niet zo opvallen. Vorig seizoen waren het Dorien, Els, Christian en Bart die bijna onmiddellijk met alle aandacht gingen lopen, terwijl het uiteindelijk de minder opvallende, enthousiaste Alina was die de Mol bleek te zijn. De makers zullen niet snel het risico nemen om de Mol al van bij de start veel in beeld te brengen, haal hier uw voordeel bij!

Tip 2: Wie haalt geld binnen?

De Mol speelt onder één hoedje met de boekhouding van Play4. Hoe kleiner het eindbedrag, hoe groter het feestje achteraf. Een goede Mol wordt afgerekend op het succesvol afronden van 3 opdrachten: kan hij/zij onopgemerkt blijven binnen de groep, onverdacht blijven bij de kijker thuis en slaagt hij/zij erin het bedrag van de geldpot zo laag mogelijk te houden. Vorig seizoen was Alina echt subliem, want op alle puntjes slaagde de gehaaide studente met onderscheiding. Tijdens het avontuur in Griekenland slaagden enkel Jolien en Bart erin om haar tijdig te ontmaskeren en ondertussen zette ze half kijkend Vlaanderen op het verkeerde spoor. De eindwinst van Jolien was bovendien het laagst gewonnen bedrag ooit! Game, set & Match!

Een kandidaat die zich dit seizoen volledig inzet om elke opdracht te doen slagen, mag u dus gerust schrappen van uw verdachtenlijstje.

Tip 3: Pas op met tunnelvisie!

De grootste valkuil voor een mollenvanger is tunnelvisie. Je hebt een hoofdverdachte in het vizier en werkelijk alle beelden lijken opeens naar deze kandidaat te verwijzen. Vorig seizoen had ik het zelf zwaar te pakken met Christian. Het was pas na zijn rode scherm dat ik alles terug in vraag ging stellen. Die lieve, knappe 21-jarige Alina Churikova bleek opeens niet meer zo onschuldig.

Tunnelvisie heeft ook al veel kandidaten de das omgedaan. De eerste afvaller van vorig seizoen, Gilles uit Deurne, vulde zijn vragenlijst volledig in op Bart met een 0 op 20 en de uitschakeling als logisch gevolg.

Tip 4: deze check mag u alvast afvinken!

Bij alle seizoenen die ik voor jullie beschreef zat ik voor de finale altijd op de juiste Mol. Door mijn stukjes voor KW te lezen heeft u dus dat beslissend voetje voor. De Mol zal ons ook dit seizoen wekenlang proberen de loef af te steken, maar vroeg of laat hebben we hem of haar te pakken, beloofd!

De Mol, een spel van vertrouwen, een spel van verraad, een spel van verrassingen…

Zondag krijgen de 10 kandidaten een uur voor de afreis naar Duitsland al hun allereerste opdracht. De groep zal het moeten opnemen tegen 10 mensen die net naast de selectie grepen. Bereid u voor op een heroïsche strijd, een paintball-wedstrijd op leven en dood in de gietende regen op een half platgereden maïsveld. Hopelijk bevinden er zich tussen de 10 kapers op de kust enkele leuke West-Vlamingen.

Zondag 21 maart om 19u55 op Play4, zeker kijken!

Tot ‘Ollemolle Mol’!

Mollengroetjes,

Marc Denys

P.S.: ik heb nu al 1 persoon die extra scherp in het oog zal worden gehouden. Kevin, de 30-jarige, stotterende jurist uit Gent biecht al tijdens de voorstelling op vrij goed te zijn in manipulatieve spelletjes en het nemen van onverwachte beslissingen. Kevin lijkt me héél sociaal en ik schat nu al een aaibaarheidsfactor 10 in. Redenen genoeg om hem voorlopig met stip bovenaan te plaatsen op mijn verdachtenlijstje!

Mollenvanger Marc Denys laat ook dit seizoen zijn licht schijnen over de nieuwe reeks van De Mol. Meer info vind je in de Mollengroep op Facebook: www.facebook.com/groups/Mollengroep

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.