https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Magazine Les Ambassadeurs van RTBf krijgt Valerie Descamps als gastvrouw in Kortrijk

De cameraploeg ging op stap met Valerie Descamps.©JVGK
De cameraploeg ging op stap met Valerie Descamps.©JVGK
Redactie KW

Maandag ging een cameraploeg van de Waalse televisie RTBf op stap met Valerie Descamps van Dagbladhandel Descamps in de Leiestraat. Valerie toont Wallonië haar favoriete plekjes van Kortrijk.

Gauthier Renard van Dienst Toerisme Kortrijk strikte Valerie als ambassadeur van Kortrijk. “Ze is gekend, heeft een goed voorkomen en ze praat goed”, aldus Gauthier. Valerie zelf twijfelde eerst op ze het wel zou doen, maar de kogel is door de kerk. “Ik mocht een 15 à 20 favoriete plekjes opsommen waaruit er 10 zouden geselecteerd worden. Ik dacht onder meer aan de Patria en Hotel Damier op de Grote Markt, de mooiste gebouwen van de stad, aan Kortrijk Weide en de vuurschaal, het nieuwe zwembad Lago, het Begijnhof, K in Kortrijk, enkele eethuisjes en trendy cafeetjes, enzovoort’, vertelt Valerie. De 20 plekjes werden daarna gereduceerd tot 10.

Zenuwachtig

“Ik begeleid de gastvrouw, in dit geval Valerie, tijdens onze wandeling doorheen de stad en stel haar vragen over Kortrijk en haar favoriete plekjes. Dat mag van alles zijn”, zegt presentatrice Armelle. Wat zeker aan bod komt in het programma dat in september uitgezonden wordt zijn de Leieboorden, de Grote Markt, het Begijnhof en Buda eiland. “Ik zie het wel zitten maar ben zenuwachtig”, verklapt Valerie.

(Peter Van Herzeele)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.