Komt er een derde seizoen van Nonkels?

De broers Persyn scoren op Play4 en Streamz. © Play4
Bert Vanden Berghe

Het tweede seizoen van Nonkels loopt als een trein, met bijna een miljoen kijkers. De vraag voor een derde seizoen klinkt dan ook steeds luider.

Hoewel Rik Verheye en Jelle De Beule, die zowel meeschreven aan Nonkels als er ook in acteerden, het niet bepaald onder stoelen of banken staken de afgelopen weken, klinkt de roep voor een derde seizoen van ‘Nonkels’ steeds luider. De reeks staat al wekenlang in de top drie van Streamz, maar doet het ook lineair bijzonder goed. Met 1.001.000 kijkers kenden ze zelfs een betere start dan het eerste seizoen (933.669 kijkers, red.). Ook de reviews zijn unaniem lovend.

“Als we onszelf niet aan het herhalen zijn, dan doen we dat gewoon”

Gisterenochtend waren Rik en Jelle te gast bij Peter Van de Veire op Radio2, waar de twee gevraagd werden naar een derde seizoen. ‘Goh, laat ons gewoon zeggen van wel, hé. De plannen zijn er om het te doen. En als we onszelf niet aan het herhalen zijn of het concept niet uitmelken, dan doen we dat gewoon.”

Nog een derde seizoen met Lucske en co? Graag!
Nog een derde seizoen met Lucske en co? Graag! © Play4

Of die er ook effectief komt, is nog niet officieel, zo horen we bij de persdienst van Play4. Al bevestigen ze dat de reeks het bijzonder goed doet, maar ze willen ook niet op de zaken vooruit lopen.

Wellicht mogen we een officiële aankondiging binnen een paar weken verwachten. De tweede reeks werd immers ook aangekondigd vlak voor de seizoensfinale. Die staat gepland op 30 mei. Wie de reeks al eerder helemaal wil zien, kan terecht op Streamz of de marathon in Kinepolis.